Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 
 

Klagshamnsvägen 79

BUNKEFLOSTRAND / Bunkeflostrand

Möjlighet att bygga och skapa er dröm!

Med stor omsorg om att hitta rätt läge, nu finns det äntligen möjlighet att bygga ert egna drömhus på denna tomt om 533 kvm. Det är en uppvuxen tomt som vetter mot väster och nås ifrån den privat vägen som är en avstickare ifrån huvudgatan Klagshamnsvägen. Framför tomten i väster och bredvid tomten i norr angränsar Naturreservatet Bunkeflo strandängar. Förhandsbesked för att bygga ett enbostadshus finns som enligt detaljplanen medger byggnation av enplanshus med max byggnadshöjd om 4,5 m. Gavel, burspråk eller kupa får härutöver utföras till sammanlagt högst en tredjedel av av fasadens längd utan inverkan på beräkning av byggnadshöjden eller våningsantalet. Se detaljplanen för mer information. Missa inte detta tillfälle att bygga ditt drömhus med Naturreservatet och dess levande flora inpå husknuten. Välkomna att kontakta oss för vidare information!

Pris: 3 700 000 kr

Tomtarea: 533 m2

Grunddata

 • Område
  BUNKEFLOSTRAND
 • Gatuadress
  Klagshamnsvägen 79
 • Ort
  Bunkeflostrand
 • Pris
  3 700 000 SEK Högstbjudande

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Bunkeflostrand är ett bostadsområde i sydvästra Malmö. Området erbjuder härliga promenader längs hav och vid natur, samtidigt som man har centrala Malmö på nära håll.
  I området finns service i form av bland annat en ICA-butik, apotek, vårdcentral och tandläkare.

  Från fastigheten har man endast par minuters gångväg till vattnet.

  Naturreservatet som angränsar till fastigheten, Bunkeflo strandängar är ett kommunalt naturreservat söder om Lernacken och Öresundsbron i Malmö. I det skyddade kustområdet finns både betade strandängar och grunda havsbottnar med ålgräs. Dessa ålgräsängar fungerar som yngelkammare och skafferi för många fiskar. Djurlivet på strandängarna rymmer runt 450 olika sorters fåglar, groddjur, fjärilar och insekter. Av de 300 växtarterna är kanske den danska irisen den mest unika och sällsynta. En gång- och cykelbana tar dig norr- och söderut längs med kusten.
  Men information kan hämtas på: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/malmo/bunkeflo-strandangar.html?sv.target=12.382c024b1800285d5863a89a&sv.12.382c024b1800285d5863a89a.route=/&searchString=&counties=&municipalities=&reserveTypes=&natureTypes=&accessibility=&facilities=&sort=none

  Närliggande skola: Ängslättskolan (F-6) Sundsbroskolan (F-9) Gottorpskolan (7-9) och Klagshamnsskolan (F-9)
  Närliggande Förskolor: Frostmätarens förskola och Fjärilens förskola

  Från Bunkeflostrand har man cykelväg hela vägen in till Malmö och Limhamn.

  Man kan även ta busslinje 4 eller 6, med hållplats ”Bunkeflostrand Naffentorpsvägen” drygt 150 m från huset.

  Med bil når man enkelt Limhamn på ca. 10 min, Hyllie på ca. 10 min och centrala Malmö på ca. 20 min. Enkla anslutningar även till Öresundsbron och Yttre Ringvägen.

Övrigt

 • Beskrivning
  Säljaren informerar:
  Idag så står det ett växthus på tomten och det ingår EJ.


  Utdrag från förhandsbeskedet (2022-10-03) för utdrag för avstyckning samt nybyggnad av enbostadshus:
  "Utlåtande:
  Fastigheten ingår i en befintlig bebyggelsestruktur. Platsen är en lucktomt i befintlig bebyggelsestruktur. Byggnation på platsen blir en naturlig komplettering av den befintliga bebyggelsen i området och behöver inte föregås av planläggning. Åtgärden förhindrar inte heller eventuell framtida planläggning. Tillfartsvägen är godtagbar och tomten går att ansluta till kommunalt VA.
  Med hänsyn till markens läge, beskaffenhet och andra förutsättningar bedöms marken vara mest lämpad för byggnation i form av ytterligare ett bostadshus (2 kap 2, 3, 4, 5 §)."

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

3 700 000 kr
eller högstbjudande