Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 
 

Mäster Johansgatan 8

SÅLD! - GAMLA VÄSTER / MALMÖ

Runt husknuten från Lilla torg möter vi denna unika våning på Gamla Väster

Anno 1871 möter 2012, en våning som byggdes om från kontor till en tilltalande och exklusiv bostad. Vi möter idag en unik lägenhet som är genomgående, ljus och modern. En bostad med lösningar och tillval som ger våningen en extra dimension. Detaljer och lösningar som bostaden erbjuder är bl.a. ljussatt nivåskillnad mellan kök och matrum, moderna belysta takstuckaturer samt en välvd vägg i matrummet och cylinderformat duschutrymme. Vi möter även påkostade tillval såsom golvvärme och vackert Marockanskt kakel från Marrakech Design. Den är belägen i Brf. Gamla Väster, på andra våningen med utsikt över föreningens välskötta innergård och utsikt över Mäster Johansgatan. Detta är helt enkelt en bostad utöver det vanliga, en våning som måste ses och upplevas på plats. Välkommen att boka tid för visning!

Pris: 3 600 000 kr

Avgift: 5 456 kr/mån

Rum: 2 rum

Sovrum: 1 sovrum

Boarea: 64 m2

Våning: 2

Antal våningar: 3

Hiss: Nej

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - GAMLA VÄSTER
 • Gatuadress
  Mäster Johansgatan 8
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  7
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  64 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  15,96%
 • Andel av BRF nettoskuldsättning
  992 686 kr
 • Beskrivning av andel av BRF nettoskuldsättning
  Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning.
  För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel.
  När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter.
  Vid framräkning av denna bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning, har siffror för bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning per 2022 använts, men då andelstal avgift ej finns noterat i föreningens lägenhetsregister, så har andelstalet (bostadsrättsandel) använts.
  För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
 • Antal rum
  2
 • Antal sovrum
  1
 • Pris
  3 600 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Gamla Väster

Byggnad

 • Byggår
  1871
 • Våningsplan
  2
 • Antal våningar i byggnaden
  3
 • Allmän information
  Brf. Gamla Väster föreningen köpte fastigheten år 2005 och 2008 registrerades den nya ekonomiska planen. Föreningen äger fastigheten (marken) Malmö Frans Suell 11. Fastigheten inrymmer ett bostadshus i tre plan med källare och föreningen upplåter 5 st. lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes år 1871.

  Gemensamma utrymmen:
  Föreningen har en innergård med kullersten och välskötta rabatter. Här finns även en sittgrupp för föreningens medlemmar att nyttja.

  Ansvar:
  Brf. Gamla Väster är en liten välskött föreningen där alla medlemmar deltar i styrelsearbete och skötsel av de gemensamma utrymmena. Föreningen har ett rullande schema för städning av trapphuset och anordnar även gemensam städning av innergården varje höst och vår.


  Ekonomi:
  Enligt årsredovisningen för året 2022, så har föreningen kassa/bank på ca 191´ kr. För året så gjorde föreningen ett resultat på -38´ kr. Föreningen har skulder till kreditinstitut på ca. 6 400´ kr, fördelat på tre lån hos Handelsbanken/Stadshypotek AB. Föreningen höjde avgifterna 1/1 2023 med 10%, ytterligare höjningar är inte aviserat. Föreningen meddelar att föreningens ekonomi är god.

  Jämförelsesiffror / nyckeltal enligt årsredovisningen 2022:
  - Årsavgift/kvm 930 kr/år
  - Lån/kvm 15 987 kr/år
  - Soliditet 32,31 %


  Planerat underhåll:
  2023:
  - Ventilationsöversyn och insättning av spaltventiler

  Utfört underhåll:
  2023:
  - Uppfräschning av trapphuset med målning och nya armaturer
  2022:
  - Förnyelse av blomsterrabatt och cykelställ
  2021:
  - Ombyggnad av burspråk på gårdssidan
  - Ny vattenmätare
  - Nya fastighetsboxar (brevlådor)
  - Rensning av takrännor (vartannat år eller årligen)
  2020:
  - Målning av del av tak på gårdssidan
  - Målning av fönsterbågar inkl. kompletterande kittning på gårdssidan
  - Byte av ventiler och termostater till elementen i trapphuset
  2019:
  - Slamsugning källaravlopp
  2018:
  - Fönsterbyte på gatsidan, plan 1 och 3, källarfönster
  2017:
  - Fjärrvärmeservice, byte av smutsfilter
  2016:
  - Byte av reglerutrustning för varmvatten- och värmekrets
  2015:
  - Renovering yttertak mot gatan, nya takpannor, läckt, plåt, snörasskydd och inplåtning av gavel mot grannfastigheten
  - Byte av 5 kupfönster till nya 2-glas, i lägenhet 1201 (3 vån)
  2013:
  - Installation av Telialan
  - Målning av fönster
  2012-2013:
  - Renovering av fönster
  2011-2012:
  - Installation av hcp-hiss
  2008-2009:
  - Ny elinstallation
  - Ny ventilation och takfläktar
  2008:
  - Nytt plåttak på gårdssidan
  - Nya tappvattenstammar
  - Nya avloppsstammar
  - Nytt brandskydd


  Föreningens förvaltning:
  Ekonomi - FöretagsEkonomerna i Limhamn

  --------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens senaste årsredovisning 2022, intervju (juli 2023) med ordförande.
  Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant ifrån styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Fjärrvärme
  Självdrag

Rum

 • Hall och entré
  Vi välkomnas i en hall med plats för avhängning. På golvet ligger Skeppsgolv av 14 mm ek, väggarna är ljusa med en integrerad spegel. Direkt till höger har vi badrummet och på vänster sida ligger sovrummet. Rakt fram öppnar lägenheten upp sig med vardagsrum, matrum och kök i modern öppen planlösning.
 • Kök
  Ett trappsteg upp möter vi köket som fullkomligt strålar av ljus ifrån högfönster på kortändan och ifrån de två fönsterpartierna som vetter mot söder in mot gården. Köket har rum för ett mindre möblemang om man så önskar. Den stilrena köksinredningen från HTH har luckor i svart ekfanér. Betongdesign har installerat arbetsbänken av betong med integrerad betongho. Den kompletta maskinparken är integrerad i inredningen. Här finns även rostfria armaturer med både allmän belysning och funktionsbelysning.
 • Kök - vitvaror
  Inbyggnads kyl och frys (Whirlpool, 2011), inbyggnads-diskmaskin (Whirlpool, 2011), keramisk spishäll (Siemens, 2011), kolfilterfläkt (Cylinda, 2011), inbyggnadsugn (Siemens, 2011), inbyggnadsmikrovågsugn (Siemens, 2011) och integrerad tvättmaskin (Siemens, 2011), samt en extern svart torktumlare (Gorenje 7 kg, 2013).
 • Matrummet
  Matrummet ligger centralt placerat mellan kök och vardagsrum. Här finns gott om plats för en matgrupp till det stora sällskapet. I taket har man skapat en modern stuckatur med infälld belysning. Fönster som erbjuder en fin utsikt över föreningens välskötta innergård. Matrummet har även en välvd vägg som ger rummet en extra dimension. Väggarna är ljusa och släta och på golvet ligger skeppsgolv av 14 mm ek.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet som ligger öppet in mot matrummet erbjuder två fönster med utsikt över Mäster Johansgatan. Rummet har vita väggar med kaklad bröstpanel. På golvet ligger Marockanskt kakel/klinkers i vitt och svart från Marrakech Design. Precis som i matrummet så finns här en modern belyst stuckatur i taket.
 • Sovrum
  Sovrummet är väl tilltaget i storlek och erbjuder gott om plats för både sovavdelning och hemmakontor om man så önskar. Här finns två fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp. På golvet ligger plankgolv och väggarna är ljusa. Väggen med fönster har klätts i beige kalksten med utbyggd fönsternisch, vilken skulle kunna användas som extra arbetsbänk.
 • Badrum
  Badrummet, som har svart mosaik från golv till tak, har även ett fönster för vädring och ljusinsläpp. cylinderformat duschutrymme och en platsbyggd kommod från Kvik med en toppskiva av massiv mahogny. Här finns även en handdukstork och golvvärme.
 • Badrum - sanitet
  Vägghängd wc, dusch, tvättställ med kommod, handdukstork från Flex (eldriven) och mosaik med golvvärme (eldriven).

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Gamla Väster är det cityområde som ligger mellan Kungsparken i väster och Stortorget i öster. Runt husknuten når man Lilla Torg som är ett modernt torg med gamla anor. Det tillkom redan på 1590-talet och har sedan dess använts främst som ett torg för lokal småhandel. Idag är dess speciella och välbevarade miljö en påminnelse om hur Malmö såg ut förr. Lilla torg är en mycket populär mötesplats för malmöbor och besökare. Här finns restauranger, specialbutiker, kontor, hotell, dagis och bostäder - ett bra bevis på att det går att kombinera en historiskt intressant miljö med en levande nutida stad.
  Mäster Johansgatan har endast ett par par minuters gångväg (167 meter) till vattnet och närmsta grönområde, Kungsparken, ligger med knappt fem minuters gångväg (344 meter) från gatan.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 456 SEK/mån
 • Beskrivning av månadsavgift
  I avgiften ingår uppvärmning, VA, renhållning.
 • Hushållsel
  4 992 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  2 136 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  594 SEK/mån
 • Antal personer i hushållet
  1

Övrigt

 • Beskrivning
  Till lägenheten tillhör ett förråd:
  - Källarförråd om ca. 4,6 kvm.

  Ovanstående yta är uppskattad och lämnad av ägaren. Om den är av särskild vikt för kommande köpare, så uppmanas man att själv kontrollmäta.

  TV/Internet:
  - TV-anslutning, vem är leverantör och vad betalar du? (Telia 49 kr/månad)
  - Bredbandsanslutning, vem är leverantör och vad betalar med inbyggda ? (Telia 549 kr/månad)


  OMBYGGNAD FRÅN KONTOR TILL LÄGENHET
  2012 stod lägenheten klar som bostad, efter totalrenovering/ombyggnad som slutfördes under våren. Den blev då ombyggd från kontor till lägenhet med öppen planlösning för vardagsrum, matrum och kök. Rivning av toalett och uppbyggnad av badrum.
  Våtrumsintyg 2010-10-04. Intyg för ombyggnad, konstruktion och hållbarhet 2011-06-08.
  Elinstallationer kontrollerade och godkända 2012-07-02.
  Slutbevis för fastigheten Frans Suell 11 utfärdat 2012-08-13 av Stadbyggnadskontoret Malmö: ”Ändring av kontor till bostäder” byggherre Brf Gamla Väster, kvalitetsansvarig Anders Möller Klarblå Arkitekter AB Helsingborg. Byggherren har uppfyllt sina åtaganden enligt 9 kap. §§ 9 och 10, Plan- och bygglagen.

  Kök från HTH med betongdiskbänk från Betongdesign Kävlinge påbörjat dec 2011: inbyggda vitvaror, utfällbar strykbräda och fristående torktumlare samt elburen golvvärme. Gipsputsning av väggar.

  Badrum med cylinderformat duschutrymme, svart glasmosaik väggar, tak och golv, vägghängd toalettstol, Kvik inredning med bänkskiva oljad mahogny och porslinshandfat, elburen handdukstork (Flex) och elburen golvvärme.

  Kalkstensinramning av sovrumsfönster med extra djupa fönsterbänkar (arbetsytor).
  Fönsterbänkar i svart marmor till övriga fönster. Målning av fönsterbågar.
  Bröstning med vit kakel på väggarna i vardagsrumsdelen.

  Nya golv: Marockansk kakel Provance Ying (Marrakech Design) i vardagsrumsdelen med armering och isolering mot befintliga undergolv, trägolv ek Rustikal skeppsgolv 14 mm oljat (golvpoolen) i matrumsdelen, granitkeramik (Tufi Grey, golvpoolen) i köksdelen där golvet höjdes med ett trappsteg och försågs med elburen golvvärme.

  Nya innertak i entré, vardagsrumsdel och matrumsdel. Elinstallationer inbyggda i taken och i trappsteget till köksdelen.


  RENOVERING OCH UNDERHÅLL:
  2023:
  - Målning väggar sovrum.
  2022:
  - Målning väggar vardagsrum, matrumsdel, kök. Byte av badrumsdörr och tröskel (ek).
  2019:
  - Reparation av av golv efter fuktskada pga. vattenläckage från AC i sovrummet. Reparation och besiktning utfördes av SSG Nordic AB, Malmö med industridammsugare och avfuktare CR240.

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

3 600 000 kr
eller högstbjudande