Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 
 

Dockgatan 17

SÅLD! - DOCKAN / MALMÖ

Penthouse - en takvåning på gavel med takterrass om ca. 59 kvm

Penthouse med utsikt över både Dockan åt ena hållet och vy ända bort till Scaniabadet åt andra hållet. Vi möter en rymlig och ljus våning med modern öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum, som har ca. 3 m högt till tak. Härifrån har man två utgångar till terrassen om ca. 59 kvm, som bereder ut sig runt lägenheten i söder, väster och norr. Här finns gott om plats för matgruppen och grillen men även loungegruppen och solstolarna. Våningen erbjuder även två sovrum och två separata badrum varav det ena som nås ifrån master bedroom. Lägenheten är belägen i välskötta Brf. Bryggan, stark förening som även har garage till sina medlemmar. Detta är en våning som erbjuder ett boende utöver det vanliga, helt enkelt en bostad som måste upplevas på plats!

Pris: 7 995 000 kr

Avgift: 4 729 kr/mån

Rum: 3 rum

Sovrum: 2 sovrum

Boarea: 114 m2

Våning: 6

Antal våningar: 6

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - DOCKAN
 • Gatuadress
  Dockgatan 17
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  11502
 • Boarea
  114 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Antal rum
  3
 • Antal sovrum
  2
 • Pris
  7 995 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Bryggan

Byggnad

 • Byggår
  2013
 • Våningsplan
  6
 • Antal våningar i byggnaden
  6
 • Allmän information
  Brf. Bryggan färdigställdes år 2013 och ligger i Malmös nya bostadsområde Dockan. Platsen är anrik, en del av det som tidigare var Kockum varvs- och industriområde. Här har tidigare byggts fartyg i mer än 130 år.

  Föreningen som äger marken/tomten upplåter 84 st. lägenheter 1 st. lokal, 1 st. gästlägenhet och garage under fastigheten.
  Föreningen erbjuder ett fantastiskt boende i en lugn och avslappnad miljö med marin omgivning. Närområdet erbjuder ett flertal restauranger, affärer, apotek, vårdcentral mm. Till Malmö Centralstation går man på 10 minuter. Därifrån tar man sig snabbt till Kastrup och Sturup. Tåg- och bussförbindelserna inom regionen och till andra landsändar är utmärkta. Stadsbussar har täta avgångar vid rusningstrafik. Gång- och cykelvägar är väl utbyggda.
  Bryggan har nära till parker, bad och strövområden. Malmös citykärna och serviceutbud i form av butiker, restauranger, biografer, kulturinstitutioner m.m. ligger inom 15 minuters gångavstånd. Förskolor och skolor finns i närområdet.


  Parkering / garage:
  I föreningens garage finns 68 st. parkeringsplatser för bilar varav 5 st. har laddboxar för elbilar/laddhybrider. En bilplats kostar 840 kr/månad, för laddplats tillkommer 140 kr/månad. De laddplatser, som är markerade på abonnemangsskylt och P-kortsnummer är personliga. Övriga platser är obundna. 5 st. platser finns för MC alternativt lådcyklar eller vanliga cyklar. MC plats kostar 330 kr/månad. I mån av plats kan man hyra en halv MC plats för lådcykel/cyklar för 200 kr/månad. I garaget finns också en del av våra cykelställ det finns även cykel- och bilpump.

  Gemensamma utrymmen:
  - Gård
  - Övernattningslägenhet (250 kr/per natt)


  EL / IMD:
  I Brf. Bryggan tillämpas individuell mätning av varmvatten, IMD, för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen. Man har även gått över till det som kallas ”Gemensam el” vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang.
  Föreningen anlitar IMD System för fjärravläsning av el- och varmvattenmätarna. Regleringen av förbrukningar mellan den inflyttande samt utflyttande parten görs enkelt genom att stämma av mätarställningarna per flyttdatum med mätarställningarna vid den föregående avräkningen, och man får då snabbt fram förbrukningen som i sin tur kan multipliceras med de fastställda enhetspriserna för el (SEK/kWh) och varmvatten (SEK/m3 ), och man får då fram den kostnad som har genererats av den utflyttande parten. Dagsaktuella enhetspriser hittar du på föreningens hemsida.
  Gällande avgifter för el och varmvatten:
  - Hushållsel: SEK 1,45/kWh
  - El billaddning: tillkommer SEK 0,80/kWh. All kostnad för laddningsel faktureras av Bee direkt till abonnent
  - Varmvatten: SEK 48,00/m3


  TV/Bredband:
  Föreningen har tecknat avtal med Triple Play-avtal med Telia. Det innebär TV-utbudet ”lagom”-paketet, bredband 250/100 och IP-telefoni 250/250 är på gång. Fler TV-kanaler kan köpas till individuellt. I varje lägenhet finns en digitalbox för TV och en gateway/router för bredband, TV och IP-telefoni.


  Ekonomi:
  Enligt senaste årsredovisningen 2020, så uppgår föreningens långfristiga skulder till ca. 57,9 milj. kr. Under året har föreningen avsatt ca 213´ kr till fond för yttre underhåll. Föreningen förändrade årsavgifterna senast 2016 då avgifterna sänktes med 10%. Föreningen har inte planerat för någon avgiftshöjning. Brf. Bryggan har tecknat kollektivt BRF-tillägg för alla medlemmarna hos Trygg-Hansa.

  Jämförelsesiffror:
  Lån kr/kvm: 8 253 kr
  Soliditet: 81 %
  Årsavgift kr/kvm: 512 kr


  Renoveringar:
  2020:
  - Spolning av avlopp i lägenheter och stammar
  - OVK
  - Sänkning på temperatur av tilluft samt höjning av temperatur av på radiator vattnet för bättre möjlighet för boende att påverka sin temperatur samt lägre energiförbrukning.


  Förvaltning:
  Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.


  ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens senaste årsredovisning 2020 samt föreningens hemsida
  https://www.brfbryggan.com/ . Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och uppmanar kommande köpare att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant ifrån styrelsen.
 • Fönster och övrigt
  Nybyggnadsår: 2013
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Värme: Fjärrvärme
  Ventilation: FTX och F

Energideklaration

 • Energiklass
  E
 • Energideklaration utförd
  2017-10-12

Rum

 • Beskrivning
  Högst upp i huset, på våning sex, välkomnas vi in till detta penthouse. Genomgående för bostaden har vi vackert oljat 14 mm skeppsgolv och ljusa väggar. Vi kommer in i en entré med goda möjligheter för avhängning i skjutdörrsgarderoben till höger. På vänster sida har vi master bedroom/sovrum 1 varifrån vi når badrum 1. Åter från entrén sett, har vi sovrum 2 på höger sida och mittöver ligger badrum 2 som följs av tvättstuga på vänster sida. Rakt fram öppnar vardagsrummet upp sig med sin takhöjd på ca. 3 m, som ligger i öppen planlösning mot matplatsen och köket. Från vardagsrummet når vi den väl tilltagna takterrassen.
 • Kök
  Köket som erbjuder vita köksluckor samt en arbetsbänk av svart granit som matchar väl till stänkskyddet av vitt kakel ligger i öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Här erbjuds goda arbetsytor samt gott om plats för förvaring. Ljuset strålar in ifrån fönster som vetter mot söder. Väggarna är genomgående vita släta och på golvet ligger flytande skeppsgolv.
 • Kök - vitvaror
  Spishäll (Siemens, 2013), ugn (Siemens, 2013), (Siemens 2013), micro (Siemens, 2013), diskmaskin (Siemens, 2013) samt kyl och frys (Siemens, 2013).
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och strålar av ljus ifrån fönster i tre väderstreck. Här ryms både en soffgrupp och en matplats för det större sällskapet. Vardagsrummet har precis som köket vita släta väggar och skeppsgolv. Från vardagsrummet når vi via två separata utgångar våningens takterrass som omsluter lägenheten.
 • Sovrum 1/ master bedroom
  Master bedroom är väl tilltaget i storlek och har plats för både en dubbelsäng, förvaringsmöbler och ytterligare möblemang. Rummet har fönster som vetter mot söder och erbjuder utsikt mot båtarna i Dockan. Härifrån når vi både badrum 1 och den generösa klädkammaren, ett dressing room med gott om plats för förvaring. Rummet har vita väggar och på golvet ligger skeppsgolv.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2 är rymligt och har plats för säng och ytterligare möblemang. Här har vi fönster som vetter mot norr med utsikt mot hamnen. Här finns vita väggar och skeppsgolv. Från sovrum 2 når vi även klädkammaren med gott om plats för förvaring.
 • Badrum 1
  Badrum 1, som nås ifrån sovrum 1, är väl tilltaget i storlek. Bakom vikbara duschväggar finns det både hand- och takdusch. Här finns även vask med kommod som har gott om plats för förvaring. På väggarna finns vitt kakel och på golvet ligger svart klinkers. Här finns även handdukstork och öppningsbart fönster som vetter mot söder och erbjuder fint dagsljus.
 • Badrum 1 - sannitetsporslin
  Wc, vask med kommod, spegel, duschväggar, handdukstork samt kakel och klinkers.
 • Badrum 2
  Badrum 2 är helkaklat med vitt kakel på väggarna och antracitgrått klinkers på golvet. Här har vi dusch bakom vikbar glasvägg samt vask med kommod för förvaring.
 • Badrum 2 - sanitetsporslin
  Wc, vask med kommod, spegel, duschvägg, handukstork, kakel och klinkers.
 • Tvättstuga
  Tvättstugan, som erbjuder goda arbetsytor och gott om plats för förvaring, är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Överskåp med vita släta luckor, arbetsbänk av laminat och stänkskydd av vitt kakel samt antracitgrått klinkers på golvet.
 • Tvättstuga - vitvaror
  Tvättmaskin (Siemens 2013), torktumlare (Siemens 2013), vask, garderob, linneskåp, städskåp, överskåp samt klinkers.
 • Takterass
  Takterrassen som vetter åt både söder, väster och norr, den omsluter lägenheten och erbjuder plats för flera sittgrupper samt matplats. På terrassen kan man njuta av solen från tidig morgon, till sena kvällen när den går ner i Öresund.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Dockan är en ny levande stadsdel. Du kan alltid äta en bit mat på någon av restaurangerna eller ta en latte på ett av caféerna, titta på båtarna i marinan eller bara strosa omkring på gator och torg och koppla av.
  Här finns Scaniabadet som har tre bryggor och ett soldäck. Här kan du även vinterbada. Scaniabadet ligger i Scaniaparken som är alldeles i närheten av den berömda byggnaden Turning Torso.

  I området ligger flertalet förskolor, både kommunala och privata. Här ligger förskolan Stapelbäddsskolan F-3 och närliggande Västra Hamnens 3-9-skola med fritidshem.
  I närheten finns även vårdcentralen på Hallenborgsgatan.

  Ungefär två tredjedelar av Västra Hamnens totala yta på 187 hektar är idag planlagd. Första etappen Bo01 började byggas år 2001 och de sista byggprojekten beräknas stå klara runt år 2035.
  Nu pågår främst planering och omvandling av de södra delområdena; Varvsstaden, Hamnporten och Citadellsfogen, som kopplar samman Västra Hamnen med centrala och västra Malmö.
  Sist ut att bebyggas blir delområdet Galeonen i de norra delarna.

Kostnader

 • Månadsavgift
  4 729 SEK/mån
 • Hushållsel
  1 860 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  1 248 SEK/år
 • Varmvatten
  130 SEK/mån
 • Summa driftskostnader
  389 SEK/mån
 • Beskrivning kostnader
  Uppvärmning, kallvatten, brf. tillägg och renhållning.
  Obligatoriskt tillägg:
  - Triple Play-avtal med Telia, 259 kr/mån.
  - Administrativ avgift IMD, 21 kr/mån.

  4 449 kr
 • Antal personer i hushållet
  2

Övrigt

 • Beskrivning
  Takterrass om ca. 59 kvm.

  Förråd om ca. 8 kvm.

  Ovan angivna ytor är uppskattade och lämnade av säljaren. Om de är av särskild vikt för kommande köpare så uppmanas man att själv kontrollmäta.

  TV/Internet:
  - Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär TV-utbudet ”lagom”-paketet + de danska kanalerna DR1, DR2 och TV2, bredband 250/100 (250/250 är på gång) och IP-telefoni. Fler TV-kanaler kan köpas till individuellt. Se Telias hemsida för mer information.

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

7 995 000 kr
eller högstbjudande