Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Sundholmsgatan 13

SÅLD! - LIMHAMN / ÖN / LIMHAMN

Etagevåning med takterrass.

Vi tar hissen upp i huset, där vi möter denna moderna etagevåning med både balkong och en privat takterrass. Denna bostad med villakänsla erbjuder ett entréplan med en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum varifrån man når balkongen. Här finns även ett badrum med separat tvättavdelning. En trappa upp finner vi våningens privata takterrass. Här på ovanvåningen ligger även två sovrum och ytterligare en toalett. Nu erbjuds en extraordinär bostad på eftertraktade Ön, i välskötta Brf. Sundholmen 1, en förening som äger marken. Föreningen erbjuder sina medlemmar möjlighet att hyra p-plats i garaget eller utomhus. Här bor du såsom i ett hus, fast på taket. Helt enkelt en våning som måste upplevas på plats.

Avgift: 5 779 kr/mån

Rum: 3 rum

Sovrum: 2 sovrum

Boarea: 94 m2

Våning: 4

Antal våningar: 5

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - LIMHAMN / ÖN
 • Gatuadress
  Sundholmsgatan 13
 • Ort
  LIMHAMN
 • Lägenhetsnummer
  1443
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  94 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  1,3870%
 • Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andelstal avgift
  0,013870
 • Andel av BRF nettoskuldsättning
  976 653 kr
 • Beskrivning av andel av BRF nettoskuldsättning
  Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning.
  För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel.
  När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter.
  Vid framräkning av denna bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning, har siffror för bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning per 2021 använts och andelstal avgift har hämtats ifrån föreningens lägenhetsregister.
  För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
 • Antal rum
  3
 • Antal sovrum
  2

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Sundholmen 1

Byggnad

 • Byggår
  2010-2012
 • Våningsplan
  4-5
 • Antal våningar i byggnaden
  5
 • Allmän information
  Brf. Sundholmen 1 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken/tomten Malmö. Den bildades 2009 och föreningen har 84 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 2 lokaler, 24 förråd samt 15 parkeringsplatser med hyresrätt.

  Parkering:
  Föreningen har 64 st. garageplatser (700 kr/mån) för bilar och 8 st. MC/Mopedplatser. Det finns även 11 st. uteplatser (400 kr/mån). Separat kösystem.

  Hyreslokaler:
  Inom fastigheten finns 2 lokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.

  Gemensamma utrymmen:
  Låsta cykelförråd finns i källaren, styrelsen diskuterar även andra gemensamma utrymmen, mer information om detta längre fram.

  Utemiljö:
  Föreningen har en trevlig innergård med flera sittplatser, trädäck och sandlåda.

  Renhållning / avfallshantering:
  Föreningen har tre miljörum där medlemmar kan sortera och kasta sitt avfall.

  Värme, vatten och el:
  Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Föreningen har gemensam el, förbrukning och fast avgift debiteras på månadsavin (2019 har föreningen anslutit sig till gemensam el. En fast avgift på 105 kr per månad påförs samtliga lägenheter. Avläsning och debitering gällande förbrukning görs kvartalsvis.)

  TV och bredband:
  Föreningen har Com Hem som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Det finns även Bredband via fiber som är indragit i alla lägenheter som levereras av Ownit. 2015 tecknades ett kollektivt avtal med Ownit gällande bredband och en avgift på 109 kr per månad/lägenhet.


  Ekonomi:
  Enligt årsredovisningen för 2021 gör föreningen ett negativt resultat på -212’ kr och föreningen har ca. 9,5 milj i kassan. Den totala låneskulden är ca. 80 mkr, fördelat på 3 lån hos Handelsbanken/ Stadshypotek med olika löptid.
  Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan inflytt 2012. Gällande årsavgiften för januari 2020, januari 2021 och januari 2022 tog styrelsen beslut om att hålla dessa månader avgiftsfria. Avgiften för året 2023 höjdes med 10%. Inga beslut om ytterligare höjning.


  Jämförelsetal:
  Årsavgift: 615 kr/kvm
  Soliditet: 69%
  Lån Kr/kvm: 11 590

  Utfört underhåll:
  2021:
  - Målning av fasad och garage samt nedfart till garage
  - Installation av ny värmepump
  2020:
  - Installation av pollare
  2019:
  - Gemensam el
  - Underhållsspolning
  - Installation av frånluftsvärmepump
  - Byggnation av 4st parkeringsplatser

  Kommande underhåll:
  - Fortsatt översyn av utemiljö, växter, sjösten, staket, belysning etc.
  - Målning av entréplan och källarplan i trapphusen.
  - Fortsatt uppföljning av garantiåtgärder.
  - Planering för solceller.
  - Planering för laddstolpar inkl brandskydd.

  Förvaltning:
  Föreningen förvaltas både ekonomiskt och tekniskt av Bredablick Förvaltning.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens senaste årsredovisning (2021) samt föreningens hemsida (http://www.sundholmen1.se) och intervju med styrelsen februari 2023. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Värme: Fjärrvärme
  Ventilation: Frånluft

Energideklaration

 • Energiklass
  D
 • Energideklaration utförd
  2016-09-01

Rum

 • Våning 4 (entréplan) - planlösning
  Vi kommer in i en väl tilltagen hall och entré med gott om plats för avhängning. Till vänster ligger köket och rakt fram öppnar den öppna planlösningen upp sig med kök, matplats och vardagsrum. Till höger från entrén sett ligger badrum 1. Vi möter genomgående ljusa släta väggar och ekparkett på golvet. Från matplatsen når vi balkongen och från vardagsrummet så når vi ovanvåningen, våning 5.
 • Kök
  Köket ligger i öppen planlösning med matplatsen och vardagsrummet och ljuset strålar in ifrån fönster som vetter mot innergården i öster. Vi möter en komplett köksinredning med vita köksluckor som matchar väl till den antracitgrå arbetsbänken. Den centralt placerade köksön binder ihop köket med matplatsen. Köksön, som har integrerade spotlights, erbjuder gott om extra plats för både förvaring och även extra arbetsyta. Ena sidan av köksbänken är utskjuten och erbjuder därför även en möjlig "barsittning". I slutändan av köksinredningen, precis där fönstret tar vid, finns en platsbyggd modul som man kan sitta på och även nyttja till förvaring.
 • Kök - vitvaror
  Kyl (Bosch, 2012), frys (Bosch, 2012), ugn (Bosch, 2012), mikrovågsugn (Bosch, 2012) och spis (Bosch, 2016) samt fläktkåpa (Franke, 2012).
 • Badrum 1 - kombinerad toalett och tvättstuga
  Det helkaklade badrummet som är väl tilltaget i storlek erbjuder två avdelningar. Till vänster har vi tvättställ med kommod som erbjuder förvaring samt en vägghängd toalett. Dusch bakom vikbara glasväggar. Till höger har vi tvättavdelningen, med både tvättmaskin och torktumlare samt vägghängda skåp med gott om plats för förvaring. Här finns även ett fönster för dagsljusinsläpp. I taket finns integrerade spotlights, väggarna är kaklade i vitt och antracitgrått och på golvet ligger antracitgrå klinkers med golvvärme.
 • Matplats
  Matplatsen som ligger mellan kök och vardagsrum har plats för ett matbord till det större sällskapet. Härifrån har vi även fri utsikt till balkongen genom den glasinfattade balkongdörren.
 • Balkong
  Från matplatsen så når vi balkongen, som har trätrall på golvet. Balkongen går i vinkel och bereder ut sig utanför kök och matplats. Här finns gott om plats för en sittgrupp och kanske en köksträdgård, om man så önskar.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet har fönster i två väderstreck, mot norr och mot öster. Från vardagsrummet så tar vi oss vidare upp till ovanvåningen.
 • Badrum / tvättstuga - sanitet
  Kakel, klinkers med golvvärme, vägghängd wc, tvättställ med kommod dusch, el-handdukstork, fönster för dagsljusinsläpp samt tvättmaskin (AEG, 2020) och torktumlare (Bosch 2012).
 • Våning 5 (ovanvåning) - planlösning
  Trappan från vardagsrummet leder oss upp till ovanvåningen. Här finner vi de båda sovrummen, toalett och takterrassen.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1 verkar i dagsläget som huvudsovrum. Man har utsikt mot både norr och öster från de båda fönsterpartierna som även är försedda med mörkläggningsrullgardiner. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Rummet har även en stor skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade med en grön mönstrad fondtapet.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2, verkar i dagsläget som ett barnrum. Här finns fönster som vetter mot både väster och norr, ut mot takterrassen. De båda fönsterpartierna har vita mörkläggningsrullgardiner. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Här finns två garderober samt gott om plats för säng, förvaringsmöbler och kanske ett skrivbord om man så önskar.
 • Toalett
  Toaletten på ovanvåningen är helkaklad med vitkaklade väggar och antracitgrå klinkers. Här finns både en vägghängd wc och ett vägghängt tvättställ, allt för maximalt svängrum.
 • Toalett - sanitetsporslin
  Wc, vask, spegel, skåp, kakel och klinkers.
 • Takterrass
  Takterrassen på ca. 30 kvm ger oss ytterligare "två rum" utomhus. Här finns trätrall på golvet samt gott om plats för två möblemang och grill om man så önskar. I väster har vi utsikt mellan huskropparna över Öresund och i väster mot Limhamns hamn.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  På Ön och dess närhet, Dragörkajen och norra respektive södra fiskehamnen, finns det restauranger, pizzeria, caféer och servicebutik. På Ön finns skola, Friskis och Svettis samt förskola.
  Närheten till havet och frisk luft kan avnjutas från fina promenadstråk runt hela Ön.
  Busslinjerna 7 och 9 går till Ön och det finns cykelväg hela vägen in till Limhamn. Med cykel tar man sig till centrala Limhamn på ca. 5 min, och till fots på 10-15 minuter.
  Limhamn är en stad i staden där man har tillgång till ytterligare service, butiker, restauranger med mera.
  Med bil nås både centrala Malmö och Hyllie på ca. 10 minuter.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 779 SEK/mån
 • El (rörlig och debiteras efter förbrukning)
  284 SEK/mån
 • El (adm. kostnad) Obligatorisk
  84 SEK/mån
 • Bredband (100/100) Obligatorisk
  109 SEK/mån
 • Hemförsäkring
  98 SEK/mån
 • Summa driftskostnader
  575 SEK/mån
 • Beskrivning kostnader
  Värme, kall- och varmvatten, renhållning och Brf-tillägg samt TV.
 • Antal personer i hushållet
  3

Övrigt

 • Beskrivning
  Utemiljö:
  - Balkong i vinkel, om ca. 12 kvm
  - Takterrass, om ca. 30 kvm

  Förråd:
  - Källarförråd om ca. 4 kvm

  Ovan angivna ytor är uppskattade och lämnade av säljaren. Om de är av särskild vikt för kommande köpare så uppmanas man att själv kontrollmäta.

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46 (0)704 01 31 80

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Pris

kr