Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 
 

Barlastgatan 4

LIMHAMN / LIMHAMNS SJÖSTAD / LIMHAMN

Trea som strålar av ljus med balkong i söder och nyproduktionskänsla!

Detta Svanen märkta Veidekke hus, signerat Wingårdhs arkitektkontor, stod klart 2022. Vi tar hissen från markplan upp till våning fyra där vi möter denna genomgående och ljusa trea med känsla av nyproduktion. Bostaden strålar av ljus från fönstren som vetter åt söder och erbjuder modern öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som går i skandinaviskt stilrena och ljusa toner. Här erbjuds goda sällskapsytor och en väl tilltagen balkong som vetter åt söder. Två sovrum med öppen och fri utsikt ända bort till Turning Torso. Våningen erbjuder även både badrum och wc med separat tvättavdelning. Bostaden är belägen i Brf. Atmosfären Limhamn, som ligger havsnära och erbjuder goda kommunikationer samt närhet till både skola och förskola.

Pris: 3 595 000 kr

Avgift: 5 057 kr/mån

Rum: 3 rum

Sovrum: 2 sovrum

Boarea: 85 m2

Våning: 4

Antal våningar: 5

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  LIMHAMN / LIMHAMNS SJÖSTAD
 • Gatuadress
  Barlastgatan 4
 • Ort
  LIMHAMN
 • Lägenhetsnummer
  4-1301
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  85 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal avgift
  1,1271%
 • Beskrivning av andel av BRF nettoskuldsättning
  Beskrivning av uträkning gällande bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning.
  För att räkna fram bostadsrättföreningens totala nettoskuld så tar man föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel.
  När bostadsrättföreningens totala nettoskuld är framräknad, så ska man multiplicera det med bostadsrättens/lägenhetens andelstal för årsavgifter.
  Då bostadsrättföreningen ännu inte har någon aktuell årsredovisning för 2022, har det inte gått att räkna fram bostadsrättens/lägenhetens indirekta nettoskuldsättning,
  För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
 • Antal rum
  3
 • Antal sovrum
  2
 • Pris
  3 595 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Atmosfären Limhamn

Byggnad

 • Byggår
  2022
 • Våningsplan
  4
 • Antal våningar i byggnaden
  5
 • Allmän information
  Föreningen Brf. Atmosfären Limhamn registrerades 23 februari 2018. Föreningen äger marken (tomten) Malmö Ekparketten 1 och Malmö Ekparketten 2 med adresserna: Magasinsgatan 7B, Magasinsgatan 7A, Barlastgatan 2, Barlastgatan 4 samt Formgatan 5 och Formgatan 3. Föreningen upplåter 90 st. lägenheter fördelade på 6 trapphus.

  Garage:
  Under föreningens byggnader finns en garageanläggning innehållande 63 st. parkeringsplatser i garaget, varav 7 st. för elbilsladdning. Det kommer finnas 3 st. markparkeringsplatser. Två är reserverade för bilpool via M.
  Separata hyresavtal tecknas mellan medlemmen och föreningens parkeringsbolag och månadshyran är bestämd till 1 000 kr/mån. Månadshyran för laddningsplatserna är bestämd till 1 300 kr/mån. Separat kö.

  Cykelparkering:
  Föreningen har ca 40 st. låsbara cykelparkeringar på innergården och 94 st. vid entréerna utomhus, samt ca 117 st. cykelställsparkeringar i källaren.

  Gemensamma utrymmen/funktioner:
  - Innergård med pergola och grillplats
  - Cykelförråd
  - Cykelverkstad
  - Barnvagns och rullstolsförråd
  - Renhållning/sopsortering genom sopkasuner (underjordiska behållare)

  Kortfattad byggnadsbeskrivning:
  Grundläggning: Platta på mark med källarplan
  Bjälklag: Betong
  Ytterväggar: Sandwich vägg
  Fasad: Fasad av betong eller träpanel. Grönska på fasad.

  Ekonomi:
  Föreningen har enligt den ekonomiska planen 113 370 000 kr i lån samt 273 705 000 kr i insatser. (Summa finansiering 387 075 000 kr.) Föreningen avsätter 287 000 kr till fond för yttre underhåll. För riskspridning har föreningen fördelat sin räntebildningstid på 1 år, 3 år och 5 år.
  Föreningen höjde avgifterna med 7% fr o m den 1 januari 2023.

  Hushållsel och varmvatten:
  Föreningen har individuell mätning av hushållsel- och varmvatten, föreningens leverantör är Techem (går även under namnet IMD system och tjänster). Det går att logga in på Techems portal för att följa sin förbrukning. Debitering av er förbrukning sker kvartalsvis.

  Bredband:
  Fastigheten har digital-TV via Telia som ingår i avgiften och bredband (fiber) som debiteras separat.

  Bostadsrättstillägg:
  I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för alla 90 lgh, med ersättning till fullvärde. Försäkringen är tecknad hos Länsförsäkringar. För mer information kontakta styrelsen. Dock måste ni som medlemmar teckna en vanlig hemförsäkring.

  Förvaltning:
  Föreningens ekonomiska förvaltare är Simpleko.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående uppgifter är hämtade ur den ekonomiska planen, som registrerades 2021-07-06 och information från föreningens hemsida https://www.brfatmosfaren.se/ Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Ventilation: FTX

Energideklaration

 • Energiklass
  C
 • Energideklaration utförd
  2022-01-10
 • Energiprestanda
  60 kWh/m2

Rum

 • Beskrivning
  Vi välkomnas in i entré och hall med avhängningsmöjligheter och badrum 1 på vänster sida. Rakt fram ifrån hallen når vi köket som ligger i en öppen planlösning med vardagsrummet varifrån vi även når balkongen i söderläge. Till vänster ifrån köket sett når vi passagen där vi har sovrum 1 till höger, sovrum 2 rakt fram och badrum 2 till vänster. Vi möter genomgående ljusa släta väggar, ljus trestavs ekparkett och vita släta innerdörrar.
 • Kök
  Köket som ligger i en modern öppen planlösning mot vardagsrummet strålar av ljus. Här finns gott om plats för ett matbord till det stora sällskapet. Köksinredningen erbjuder goda arbetsytor och gott om plats för förvaring. Stilrena vita köksluckor matchar väl till den gråa bänkskivan med stänkskydd i samma färg. Från köket når vi balkongen som vetter åt söder.
 • Balkong
  Den väl tilltagna balkongen vetter åt härliga söder. Här finns det rum för en sittgrupp/lounge möblemang och planteringar i krukor. På golvet ligger trätrall. Från balkongen har vi utsikt över föreningens innergård.
 • Kök - vitvaror
  Kyl, frys, inbyggnads ugn, induktionshäll och inbyggnads mikrovågsugn samt diskmaskin (alla Siemens, 2021).
 • Vardagsrum
  De vita väggarna och den ljusa ekparketten flyter vidare in i vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Här strålar ljuset in från fönster som vetter in mot gården i söderläge. Rummet har gott om plats för både soffgrupp och t.ex. en läshörna.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1 verkar idag som huvudsovrum. Här finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Från sovrummet når man den rymliga klädkammaren med gott om plats till förvaring. Fönster som vetter mot norr, med utsikt bort mot Turning Torso. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2 används idag som barnrum. Här finns plats för säng och ytterligare möblemang. Den platsbyggda garderoben erbjuder gott om plats för förvaring. Från fönstret har man utsikt över Glasbruksskolan i norr. Väggarna är släta och målade i en ljus grågrönton och på golvet ligger parkett.
 • Badrum 1 - kombinerad toalett och tvättstuga
  Den kombinerade gästtoaletten och tvättstugan erbjuder en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt överskåp med plats för förvaring. Här finns även tre vägghängda torkställ som enkelt fälls ut vid behov. Grå klinkers på golvet och vita väggar.
 • Badrum 1 - sanitetsporslin och vitvaror
  Wc, vask, skåp, kakel, tvättmaskin och torktumlare (båda Siemens, 2021).
 • Badrum 2
  Badrum 2, som är helkaklat, är utrustat med dusch bakom glasvägg. Här finns gott om plats för förvaring i kommod och spegelskåp. Här finns även en elektrisk handdukstork och integrerade spotlights i taket.
 • Badrum 2 - sanitetsporslin
  Wc, vask med kommod, dusch med glasväggar, elektrisk handdukstork, spegelskåp, kakel och klinkers.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

  Limhamns Sjöstad med angränsande närområde erbjuder en attraktiv boendemiljö med omedelbar närhet till havet, med bl.a. Lagunen Småbåtshamn och Limhamns segel klubb. Här finns även restauranger, såsom Dragörkajen, Mastio och Hamn cafét samt mataffärerna COOP och Ica. Sjöstaden erbjuder även; vårdcentral, apotek och blomsteraffär samt frisör. Man har även närhet till Limhamns fiskrökeri, Limhamns glassmejeri, Limhamns småbåtshamn, Malmö sportdykarklubb, Hylliekroken med korthålsbana för golf och hela affärsutbudet i Limhamn centrum. Gamla Limhamn erbjuder även mysiga gator med pittoresk gathusmiljö.

  Med endast ett par minuters promenad så når rekreationsområden med hundrastplats, grönområde samt sandstränder och kallbadhus på både Ribersborgsstranden och Sibbarpstranden.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 057 SEK/mån
 • Hushållsel
  263 SEK/mån
 • Varmvatten
  205 SEK/mån
 • Bredband Obligatorisk
  249 SEK/mån
 • Hemförsäkring
  186 SEK/mån
 • Summa driftskostnader
  903 SEK/mån
 • Beskrivning kostnader
  I månadsavgiften ingår bostadsrättens andel av föreningens drift- kostnader, som kallvatten, uppvärmning, fastighetsel och Brf.-tillägg samt underhåll av fastigheten. Avgiften täcker också föreningens räntekostnader och amorteringar samt avsättning till underhållsfond.

  Kostnad för varmvatten och el debiteras efter konsumtion.
 • Antal personer i hushållet
  3

Övrigt

 • Beskrivning
  Balkong om ca. 8 kvm i söderläge med trätrall.

  Till lägenheten tillhör ett förråd om ca. 3 kvm.

  Ovan angivna ytor är uppskattade och lämnade av säljaren. Om de är av särskild vikt för kommande köpare så uppmanas man att själv kontrollmäta.


  Övrig info:
  - Säkerhetsdörr
  - Rumshöjd 2,50 m
  - Golv, trestavs ljus ekparkett


  Säljaren informerar:
  - I klädkammaren finns det sk. Elfasystem, för den som önskar kan man enkelt anpassa så det efter eget behov.
  - Föreningen har beslutat att medlemmarna får ha grill på balkongen.

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

3 595 000 kr
eller högstbjudande

Visningar

mars 30
torsdag 30 mars
Kl. 17:00
För att boka tid för visning ring/sms/maila, tel. 0704-401755. Glöm inte att lämna telefonnummer och även informera om hur många ni är som vill se bostaden.