Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Kalkstensvägen 8

SÅLD! -LIMHAMN / LIMHAMN

Ljus etta med sovalkov och balkong i öster!

Med hiss från markplan, upp till andra våningen, möts vi av denna mycket ljusa lägenhet. Det är en etta med sovalkov som går i sobra stilrena linjer med bl.a. ekparkett på golvet och fönsterbänkar av polerad kalksten. Den tilltalande öppna planlösningen erbjuder ett komplett kök med matplats intill vardagsrummet, som har utgång till den generösa balkongen. Separat sovalkov med plats för säng och förvaringsmöbler. Som boende i Brf. Pergolan i Limhamn har man tillgång till Four Gardens unika serviceutbud.

Pris: 1 450 000 kr

Avgift: 2 838 kr/mån

Rum: 1,5 rum

Sovrum: 1 sovrum

Boarea: 45 m2

Våning: 2

Antal våningar: 4

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD! -LIMHAMN
 • Gatuadress
  Kalkstensvägen 8
 • Ort
  LIMHAMN
 • Lägenhetsnummer
  2426
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  45 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Antal rum
  1,5
 • Antal sovrum
  1
 • Hisskommentar
  Från markplan.
 • Pris
  1 450 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Pergolan i Limhamn

Byggnad

 • Byggår
  2017
 • Våningsplan
  2
 • Antal våningar i byggnaden
  4
 • Allmän information
  Four Gardens med Brf. Pergolan i Limhamn.
  Norr om huvudbyggnaden ligger Brf. Pergolan i Limhamn med fyra huskroppar, som knyter tydligt an till Brf. Paviljongen, Brf. Allén och Brf. Bersån genom sitt sobra formspråk med ljusa, putsade fasader och med en mörkare nyans för det översta penthouseplanet. Kring husen finns en inbjudande kvartersgård med planteringar och gångar som leder mot hjärtat i servicekonceptet, nämligen huvudbyggnaden med all service och gemensamma faciliteter, såväl inne som ute. Entréerna är placerade i bekväm närhet till bilparkeringen, där det förutom parkeringsplatser finns låsbara cykelförråd. En av de bärande tankarna med arkitekturen i Brf. Pergolan är att skapa en boendemiljö som inbjuder till harmoni och delaktighet.

  Brf. Pergolan består av 64 st. välplanerade bostadsrätter. Lägenheterna är fördelade på fyra låghus med fyra våningar. Husen i Brf Pergolan knyter tydligt an till befintlig byggnation av livsstilsboendet genom sitt sobra formspråk med ljusa, putsade fasader och med en mörkare nyans för det översta penthouseplanet. Varje lägenhet har ritats för att maximera ljusinsläpp och utsikt. Många har vardagsrum med hörnläge och fönster i två väderstreck. Samtliga lägenheter har uteplats, balkong eller terrass. Vissa lägenheter har två uteplatser eller balkonger och en del balkonger är inglasade. En del av trerumslägenheterna har gästtoalett. Samtliga lägenheter har helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare, generöst med förvaringsutrymmen i såväl badrum som i kök samt i form av kombinerat förråd/klädkammare i lägenheten. I Brf. Pergolan bor man mitt emot hjärtat i servicekonceptet, nämligen huvudbyggnaden med all service och gemensamma faciliteter. På så sätt kan man enkelt ta del av de många mervärden som gör livsstilsboendet så speciellt.

  Ekonomi:
  För år 2018 gör föreningen ett positivt resultat på ca 277' kr. Föreningen har ca. 56,3 milj. kr i lån till kreditinstitut.
  Föreningen höjde avgiften med 2% 2020-01-01.

  Bilparkering:
  - Enligt markerade platser (sep. kösystem, 500 kr/mån) För närvarande (December 2019) ingen kö.

  Cykelparkering:
  - Cykelförråd finns i anslutning till husen

  Miljöhus:
  - Miljöstationer finns i anslutning till husen


  De boendes möjlighet till nyttjande av de gemensamma faciliteterna, knyts upp med ett avtal mellan Four Garden och de fyra bostadsrättsföreningarna. Syftet med avtalet är att garantera att alla som bor på Four Garden får lika stor tillgång till Victoria Parks gemensamma faciliteter, service och tjänster.

  För detta betalar alla boende över 15 år en serviceavgift (se vidare under angivna kostnader, serviceavgiften är indexreglerad). Den ger dig som boende tillgång till de gemensamma faciliteterna;
  - reception, med daglig bemanning 07:00 - 24:00
  - lounge med bar
  - biograf
  - restaurang med bar och festsal
  - vinkällare
  - konferensrum
  - lekrum
  - bibliotek med biljard samt bord för kort- eller sällskapsspel spelrum,
  - spa-anläggning med pooler både inomhus och utomhus, olika typer av bastubad, gym med mera.
  - Tennisbana
  - Four Gardens trädgård med, grillar, boule med mera.
  Utöver ovan nämnda förmåner så ingår det även 1 st. brunchkupong per boende i månaden samt dagligen för- och eftermiddagskaffe.

  Four Gardens har 3 st. exklusivt inredda gästlägenheter som kan bokas av de boende vid behov. Vid varje tillfälle kan maximalt 7 på varandra följande dygn bokas. Dygnspriserna varierar och är olika för veckodag, helg och långhelg.


  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  Information om föreningen är hämtad ifrån föreningens senaste årsredovisning 2018, från deras hemsida https://brfpergolan.com/ samt genom intervju med föreningens styrelse i nov 2019. Kommande köpare uppmanas att ta kontakt med styrelsen för att få informationen bekräftad.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Fjärrvärme och FTX.

Energideklaration

 • Energiklass
  E
 • Energideklaration utförd
  2019-10-10
 • Energiprestanda
  111 kWh/m2

Rum

 • Beskrivning
  På andra våningen möter vi denna mycket ljusa lägenhet inredd i tidlös skandinavisk design. Det är ett ljust, stilrent och funktionellt intryck med materialval och maskiner av hög kvalitet. Vita släta väggar möter flytande mattlackad ekparkett mot ett rikligt ljusinsläpp ifrån fönsterparti som vetter mot öster.

  Vi välkomnas in i en entré och hall med en garderob på höger sida samt plats för avhängning. Till vänster når vi klädkammaren. Vidare på höger sida har vi entrén till badrummet. Rakt fram så öppnar lägenheten upp sig med vardagsrum, matplats och kök i en ljus och öppen planlösning. Härifrån har man utgång till den frihängande balkongen som också vetter mot öster. Balkongen, som har balkongräcke av härdat glas, har plats för en stor sittgrupp. Från vardagsrumsdelen når man sovalkoven, om ca. 4,7 kvm, som har gott om plats för både säng och förvaringsmöbel.
 • Rum
  Rummet är generöst i storlek och strålar av ljus ifrån fönsterpartierna åt öster. Här har vi plats för en soffgrupp samt skrivbord eller ytterligare förvaringsmöbel. Härifrån når vi även den rymliga balkongen som vetter åt öster och söder.
 • Sovalkov
  Sovalkoven om ca 4,7 kvm har gott om plats för både säng och förvaringsmöbel.
 • Kök
  Köket, med vit köksinredning i grepplös design ifrån HTH går i vinkel. Integrerade och rostfria vitvaror möter stänkskydd av Piatto Nero 5*20 cm kakel, som matchar väl till den ljusa arbetsbänken av laminat. Här har vi plats för ett matbord för minst fyra personer.
 • Kök - vitvaror
  Kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll, spisfläkt, och integrerad diskmaskin. (Alla Siemens, 2017.)
 • Badrum
  Det helkaklade badrummet som är ett kombinerat bad- och tvättrum är funktionellt och harmoniskt inrett. Vi möter integrerade spotlights i taket samt vitt kakel mot antracitgrått klinkers, badrummet erbjuder eldriven golvvärme. Här finns även frihängande wc samt både en vit kommod och ett badrumsskåp, som har gott om plats för förvaring. Ena kortsidan erbjuder duschhörna bakom vikväggar av glas samt handdukshållare med eldriven värme. På andra kortsidan, finns tvättavdelningen med tvätt- och torkmaskin samt arbetsbänk och överskåp.
 • Badrum / tvättrum
  Dusch, vägghängd wc, kommod.
  Tvätt- och torkmaskin. (Båda Siemens, 2017)

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Goda kommunikationer i form av både stadsbuss och preparerade cykelvägar.

  Med cykel, buss eller bil når man på några minuter Hyllie med Emporia, tågstation och Malmö Arena samt Malmö Mässan och Hylliebadet.
  Åt andra hållet nås Limhamn centrum med matbutiker, restauranger och caféer. På kort avstånd finns också Sibbarps strandbad med bryggor och sandstrand.

  Skolor:
  - Privata Sveaskolan ligger på gångavstånd och har årskurs 6-9.
  - Elev som är folkbokförd på Kalkstensvägen har Bergaskolan som hemskola i årskurserna F-9.
  - Närliggande förskolor: Annetorps förskola, Mossängens förskola, Pilängens förskola.

Kostnader

 • Månadsavgift
  2 838 SEK/mån
 • Hushållsel
  2 400 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  240 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  2 640 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV med grundutbud samt renhållning.
  Obligatoriskt tillägg 1 - för serviceavgift (per person) i gemensamhetslokal Four Gardens; 1 379 kr/mån.
  Obligatoriskt tillägg 2 - ett begränsat tillägg som gäller under år 2020, för installationen av den gemensamma elen; 298 kr /mån.
  (Gemensam el i föreningen med individuell mätning via Techem.)
 • Antal personer i hushållet
  2

Övrigt

 • Beskrivning
  Balkong:
  - Frihängande balkong om ca. 7 kvm, som vetter mot öster och söder.

  Förråd:
  I lägenheten finns en kombinerad klädkammare/förråd om ca. 2,4 kvm.

  TV/ Bredband:
  Basutbud är inkl. I månadsavgiften via Telenor.
  Bredband kostar 210 kr/månad via Telenor.

  Säkerhetsdörr finns.

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

1 450 000 kr
eller högstbjudande