Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Lugna gatan 74

LUGNET / CENTRUM / MALMÖ

Ombyggd och totalrenoverad femma med både badrum och g-wc

Med hiss från markplan så möter vi denna ombyggda och totalrenoverade våning med fönster i tre väderstreck. Lägenheten erbjuder påkostade och ytterst smakfulla tillval såsom genomgående ekparkett i holländskt förband, platsbyggd förvaringsmöbel, "Hide-a-lite" spotlights i tak samt granitkeramik i badrum. Det är en ljus och luftig lägenhet i modern öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum, varifrån man har utgång till den inglasade balkongen. Lägenheten som ligger i Brf. Näktergalen 18 är centralt belägen med närhet till allt man kan tänkas behöva. Här finns fler kvarterskrogar precis runt husknuten och endast några minuters promenad till Operan, biografen eller om man så önskar någon av parkerna i city.

Pris: 3 295 000 kr

Avgift: 6 080 kr/mån

Rum: 5 rum

Sovrum: 3 sovrum

Boarea: 100 m2

Våning: 4

Antal våningar: 7

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  LUGNET / CENTRUM
 • Gatuadress
  Lugna gatan 74
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  7441
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden. (Observera att lägenheten står noterad som en 4:a i lägenhetsregistret.)
 • Boarea
  100 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Antal rum
  5
 • Antal sovrum
  3
 • Pris
  3 295 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Näktergalen 18

Byggnad

 • Byggår
  1978
 • Våningsplan
  4
 • Antal våningar i byggnaden
  7
 • Allmän information
  Brf. Näktergalen 18 bildades år 2008, bostadsrättsförning en är belägen på Lugnet som ligger mitt i centrum. Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1978 och består av 4 flerbostadshus med totalt 71 st. lägenheter som fn. består av 63 st. brf och 8 st. hyresrätter. Föreningen förvärvade fastigheten Malmö Näktergalen 18 år 2008. Föreningen uppbär tomten/marken med sk. tomträtt.

  Gemensamma utrymmen:
  - Tvättstuga och torkrum (2 st)
  - Cykelförråd (4 st)
  - Torkrum
  - Mangelrum
  - Styrelserum
  - Vaktmästarbostad

  Garage:
  - ca. 30 st. p-platser i garage. (750 kr/mån, sep. kösystem)


  Ekonomi:
  Enligt föreningens senaste årsredovisning 2019 så gör föreningen ett minus på ca. 182´kr, Vid utgången av år 2019 så har föreningen en yttre reparationsfond på 3 517´ kr, medel reserveras årligen till det planerade underhållet. De redovisar att de har ca. 41 395´ kr i långfristiga skulder fördelat på 5 st. lån med olika löptid. Föreningen höjde årsavgifterna med 1% januari 2020. Dagens tomträttsavgäld på ca. 841´kr, skrivs om år 2028.
  Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Samfälligheten Lugnet. Föreningens andel är 5,5 procent. Samfälligheten förvaltar anläggningens driftskostnader inklusive marginal för eventuell kommande avveckling.
  Byte av tätskikt inklusive ny innergård under 2020 samt relining under 2021 beräknas innebära kostnader som kan föranleda en avgiftshöjning. Detta då budgeten undantaget större förbättringsåtgärder visar på ett visst årligt underskott. Nivån av likvida medel är god, och finansiering av kommande större åtgärder kan till största delen tas därifrån, alternativt kombineras med banklån till viss del.
  För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2020 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025.
  Föreningen meddelar (dec 2020) att inga avgiftshöjningar el. kapitaltillskott är aktuella för 2021.

  Jämförelsesiffror / nyckeltal:
  - Soliditet 62 %
  - Årsavgift/kvm bostadsrättsyta 722 kr/år
  - Lån/kvm bostadsrättsyta 7 602 kr/år


  Underhåll/renovering:
  2020/21:
  - Omläggning av tätskikt på innergård och markläggning
  2019:
  - Spillvattenledningar (Spolning och filmning)
  - Automatisk öppningsfunktion för cykelförråd
  - Renovering kök i hyreslägenhet.
  2018:
  - Armaturbyte i trapphus, vind, källare och garage
  - Kameraövervakning
  - Garageport
  2017:
  - OVK
  2016/17:
  - Tappvattenbyte
  2016:
  - Styrelserum (styrelserum inrett)
  2015:
  - Byte av varmvattenväxlare
  - Fasadrenovering (balkongfronterna har renoverats)
  2014:
  - Byte av cirkulationspump
  - Fönsterbyte (samtliga fönster utbytta i hela fastigheten till moderna dreh-kipp fönster med öppet läge och vädringsläge)
  - Fällt 8 träd
  - Åtgärdat termostater och elementventiler
  - Uppdaterat vårt låssystem

  Planerat underhåll
  2021 (hösten):
  - Spillvattenledningar (relining)
  2022:
  - Ställa upp små miljöhus (initialt för matavfallsinsamling och senare för restavfall kommande åtgärd är inte definitivt beslutad)

  Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045.


  TV/Bredband:
  TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften)
  Bredband: Ownit, 100/100 (ingår i avgiften)


  Förvaltare:
  Ekonomisk och teknisk förvaltning skötas av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

  _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens hemsida http://www.naktergalen18.se/ och deras årsredovisning 2019 samt intervju med styrelsen december 2020. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant ifrån styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Värme: Fjärrvärme
  Ventilation: Mekanisk

Energideklaration

 • Energideklaration utförd
  2011-04-12

Rum

 • Beskrivning
  Redan i entrén och hallen så möter vi mattvaxat parkettgolv i Holländskt förband och ljusgrå släta väggar samt integrerade spotlights i taket. På höger sida har vi plats för avhängning samt plats för förvaring i inbyggnadsgarderoben. Rakt fram ligger sovrum 3 och till vänster så viker hallen av där vi har kök på höger sida, gästtoalett på vänster sida och vardagsrummet rakt fram. Om man tar vänster direkt efter gästtoaletten så når vi den privata avdelningen med sovrum 1, sovrum 2 och badrummet.
 • Kök
  Köket som är ombyggt ligger idag i öppen planlösning med matrummet. Köksinredningen som går i gråa toner erbjuder en arbetsbänk av komposit och stänkskydd av granitkeramik. Här finns även en fristående köksö, som knyter ihop köket med matrummet. Inredningen har gott om plats för förvaring och bra med arbetsytor. Här finns infällda spotlights i taket och på golvet ligger mattlackad ekparkett som möter ljusa släta väggar. Fönster vetter mot väster.
 • Kök - vitvaror
  Kyl/frys (Samsung), spis/häll (ILVE), takhängd fläkt (Siemens), inbyggnadsdiskmaskin (Bosch), vinkyl (Temptech). Alla vitvaror 2020.
 • Matrum
  Den mattlackade ekparketten flyter vidare in i matrummet, precis som de släta ljusa väggarna. Här finns också fönster med utsikt mot väster. Rummet har gott om plats för det stora sällskapet. Matrummet som är centralt placerat har även öppet in mot vardagsrummet.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet når man både ifrån matrummet men även ifrån hallen. På golvet ligger samma ekparkett som i matrummet och hallen. Här finns detaljer såsom infälld tavelbelysning. Rummet har fönster som vetter mot öster samt utgång till den inglasade balkongen.
 • Balkong
  Balkongen som nås ifrån vardagsrummet är inglasad. Här finns en platsbyggd sittbänk och på golvet ligger ljusgrå textil-/balkongmatta. Balkongen som vetter mot öster har utsikt mot föreningens innergård.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1, verkar i dagsläget som huvudsovrum. Här finns en platsbyggd, bakbelyst förvaringsmöbel, med integrerade nischer som nattduksbord. På väggarna möter vi en ljust mönstrad fondtapet i alkoven tillsammans med ljusa släta väggar och på golvet ligger mattlackad parkett. Från sovrummet har man även access till lägenhetens klädkammare. Fönster vetter mot söder.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2, vilket i dagsläget verkar som barnrum, det ligger vägg i vägg med huvudsovrummet. Här finns fönster mot söder, parkettgolv precis som i resten av lägenheten samt släta ljusblå väggar tillsammans med en tapetserad fondvägg.
 • Sovrum 3
  Sovrum 3, verkar också som barnrum. Här finns fönster mot väster och mattlackad parkett på golvet. Väggarna är släta och målade i en ljus rosa ton.
 • Badrum
  Badrummet som också har blivit ombyggt och totalrenoverat erbjuder granitkeramik på både golv och väggar. Här finns även ett badkar som med sin duschvägg även fungerar som en duschhörna. I den vita kommoden erbjuds plats för förvaring och ovanför vasken finns en bakbelyst spegel. Här finns även en separat tvättavdelning.
 • Badrum - vitvaror
  Vägghängd wc, badkar, tvättställ med kommod, handdukstork, granitkeramik på väggar och golv med golvvärme.
  Torktumlare & tvättmaskin (Bosch 2020).
 • Gästtoalett
  Gästtoalett med vägghängd wc, bakbelyst spegel och nisch ovan wc. Golv och väggar med granitkeramik.
 • Gästtoalett - sanitet
  Vägghängd wc, tvättställ, spegel och granitkeramik.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Lugnet är ett bostadsområde i stadsdelen Centrum i Malmö. Området ligger mellan Södra Förstadsgatan och Amiralsgatan, söder om Drottninggatan. Huvuddelen av området var förr en del av stadsdelen Södra Förstaden, medan området öster om Kaptensgatan tillhörde Rörsjöstaden. Det finns fina lekplatser längs Kungsgatans allé och gågatan med dess butiker och restauranger. Inom gångavstånd når man Malmös shoppingstråk, Triangelns köpcentrum och Hansacompaniet. I närområdet finns även ett par mindre mataffärer samt förskola och skolor.

Kostnader

 • Månadsavgift
  6 080 SEK/mån
 • Hushållsel
  4 200 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  1 500 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  5 700 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  Tv, bredband/fiber, ip-tele, värme, vatten.

Övrigt

 • Beskrivning
  Balkong:
  - Inglasad balkong om ca. 6,5 kvm

  Förråd:
  - Förråd om ca. 8 kvm

  Ovanstående ytor är uppskattade och lämnade av säljaren. Om de är av särskild vikt för kommande köpare så uppmanas man att själv kontrollmäta.

  TV/Bredband:
  Tv: Comhem, ingår i avg
  Bredband: Ownit, ingår i avgiften 100/100

  Utförda renoveringar:
  - Bärande vägg mellan kök/matplats riven och förstärkt med 4 st pelare och 2 st balkar, allt dokumenterat av konsult, KA samt stadsbyggnadskontoret och föreningen
  - Nedpendlade gipstak i hall 1 & 2
  - Kök samt wc och badrum med "Hide-a-lite" spotlights
  - Alla ytskikt är bredspacklade och målade i ljusgrå kulör, även fönster och element i en vit kulör, golven är flytspacklade för jämn nivå
  - Genomgående Tarkett Noble oak (holländarmönstrat mattvaxat 16 mm parkettgolv), ek lister
  - All el är omdragen samt jordad med ny central, nya brytare och uttag samt "PLEJD-system" (app-styrt eller via brytare) i alla takuttag och spotlight
  - Data-uttag indragna i alla rum,
  - Platsbyggd garderob i vitbetsad ask i "master bedroom" som är utrustad med belysning i alkov, belysning som kan styras från båda sidor av sängen och "laddplatta" i hyllplan, klk är utrustad med "elfasystem"
  - Badrum är alla rör och brunnar omdragna/nya, granitkeramik 600x600 plattor
  - Golvvärme i badrum, badkar, vägghängd wc, blandare, takdusch samt handdukstork (el) är SVEDBERGS, kommod/vask samt spegel är av INR, i wc är vask, blandare, kommod och vägghängd wc SVEDBERGS, spegel Vedum
  - Nya innerdörrar från SWEDOOR
  - Kök från KVIK med infällda spotlights och 2 st 2-vägsuttag i diskbänk och "ön" är utrustad med 1 st 2-vägsuttag, kompositbänkskiva och granitkeramik som stänkskydd, Tapwell blandare i mattsvart och med utdragbar "spolslang"

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

3 295 000 kr
eller högstbjudande