Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Jakob Nilsgatan 21a

SÅLD! - GAMLA VÄSTER / MALMÖ

Modern vindsvåning i hjärtat av Gamla Väster

I hjärtat av Gamla Väster ligger HSB Brf. Jacob i Malmö, där kan vi nu erbjuda en totalrenoverad vindsvåning i ett hus med anor ifrån 1870. Via den trivsamma innergården så tar man trappan upp till lägenheten som erbjuder en modern öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Våningen har smakfullt totalrenoverats, den erbjuder bevarade detaljer för tiden med bl.a. synliga takbjälkar. Redan i entrén så märker man att det är stolta medlemmar i föreningen, som värnar om sin trivsamma innergård och tar väl hand som sina gemensamma utrymmen. Detta är bostaden för dig som vill bo mitt i stan med närhet till allt vad du kan önska. Välkommen att boka dig till visning!

Pris: 2 895 000 kr

Avgift: 5 148 kr/mån

Rum: 2,5 rum

Sovrum: 1 sovrum

Boarea: 69 m2

Våning: 3

Antal våningar: 3

Hiss: Nej

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - GAMLA VÄSTER
 • Gatuadress
  Jakob Nilsgatan 21a
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  12
 • Boareabeskrivning
  Observera att säljaren har valt att mäta upp lägenheten, enligt dagens gällande norm SS 021053 (För vidare info. läs "Så här mäter Du bostaden" ).
  Lägenheten står i föreningens lägenhetsregister noterad som en 2:a om på 57 kvm. Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  69 m2
 • Boareauppgift enligt
  Säljaren
 • Antal rum
  2,5
 • Antal sovrum
  1
 • Pris
  2 895 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  HSB Brf. Jacob i Malmö

Byggnad

 • Våningsplan
  3
 • Antal våningar i byggnaden
  3
 • Allmän information
  Brf. Jacob är en förening som består av tre hus och ligger centralt i Malmö på Gamla Väster. Deras högsta hus är i rött tegel och ligger ut mot Repslagaregatan, det är från 1886 och består av fem lägenheter. Mot Jakob Nilsgatan ligger ett vitt hus som är från1870 med sex lägenheter. Från Jakob Nilsgatan kommer man in deras trivsamma innergård. På gården finns gårdshuset som är byggt i vinkel, där ena delen är från 1700-talet och den andra är byggd 1992.

  Lite historik (texten hämtad ifrån föreningens hemsida):
  1988 bildades bostadsrättsföreningen Jacob. Fastigheten hade tidigare ägts av några äldre systrar och förvaltades av en gammal farbror med bläckstänkta skrivmanschetter som på gammeldags vis länge styrde och ställde över huset. De gamla systrarna dog och de boende i lägenheterna bestämde sig för att själva köpa fastigheten. Husen var i väldigt dåligt skick. På hösten 1990 började totalrenoveringen och husen stod fina, beboliga och inflyttningsklara sensommaren 1992.
  Det som fanns innan var charm, gemenskap och en god grannsämja. Det var något föreningens medlemmar var angelägna om att behålla. De hade en god vana med att ordna fester, både ute på gården och i vindsutrymmet i huset på Jacob Nilsgatan (nuvarande lgh 11).

  Gemensamma utrymmen:
  - Tvättstuga
  - Gemensamhetslokal
  - Gården med utemöbler, verkar "såsom ett extra vardagsrum under den varma årstiden"
  - Miljörum


  Ekonomi:
  Enligt föreningens senaste årsredovisning 2019 så gör föreningen ett plus resultat på ca. 116´ kr. Vid utgången av år 2019 så har föreningen 521´ kr i likvida medel en yttre reparationsfond på 1 120´ kr. De redovisar att de har 6 192´ kr i långfristiga skulder fördelat på 4 st. lån med olika löptid. Ingen avgiftshöjning är planerad.

  Jämförelsesiffror / nyckeltal:
  - Soliditet 34%
  - Årsavgift/kvm 1 058 kr/år
  - Lån/kvm bostadsrättsyta 6 949 kr/år


  Underhåll:
  1990-1992, totalrenoverades byggnaderna, med nytt VA, El, grund och fasad.
  ca. 2010:
  - Tak
  2015:
  - Byggnaden på Jakob Nilsgatan fasaden målades
  2018:
  - Byggnaden på Jakob Nilsgatan, vägg mot grannfastighet isoleras
  - Byggnaden på Repslagaregatan, renoverat vägg mot grannfastigheten
  2019:
  - Värmepumpen byts ut
  - Enstaka träfönster repareras
  - Porten repareras
  - Delar av tak rengjordes
  - Avloppsrören spola des
  2020:
  - Gårdshuset, fasaden målades
  - Miljöhuset målades
  - Fönster, dörrar och portar målas


  TV/Internet:
  Brf. Jacob har avtal, grundutbud för tv, med Comhem. Kostnaden för tv ingår i vår månadsavgift. Vill du ha internet via Comhem upprättar du själv avtal med Comhem. Det finns också framdragen fiber (Bolina) till alla lägenheter.


  Utökat medlemsansvar:
  Det är föreningens medlemmar som själv städar gården och håller den allmänt ren och fint. Vår och höst har föreningen gemensamma städdagar. Alla ska delta vid allmänna städdagar av gård och gemensamma utrymmen samt att utföra mindre underhåll och reparationer. Dag och tid anslås av styrelsen. Kan du inte den angivna dagen förväntas du göra din insats vid ett annat tillfälle.

  En gång i månaden har medlemmen ansvar att göra en grundlig städning i tvättstugan. Man har samma städmånad som numret på sin lägenhet. Dvs lgh 1 städar i januari, lgh 2 städar i februari osv.

  Föreningen har sedan starten 1992 skött trappstädningen själva i föreningen. Städningen är fördelad på de fyra trapphusen. Hela trappan städas enligt ett rullande schema. Du behöver ta reda på hur rutinerna är i just ditt trapphus. Viktigt är att det sköts både för underhållet och för trivseln. Observera att trappuppgången till gårdshuset tillhör lgh. 4, 5 och 12.


  Föreningens ekonomiska förvaltning hanteras av HSB Malmö.
  ______________________________________________________________________________________________________________________________________
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens hemsida (https://www.hsb.se/malmo/brf/jacob/) och årsredovisning 2019 samt intervju med föreningens styrelserepresentant oktober 2020. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant ifrån styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Värme: fjärrvärme
  Ventilation: frånluft

Energideklaration

 • Energiklass
  F
 • Energideklaration utförd
  2019-06-28
 • Energiprestanda
  138 kWh/m2

Rum

 • Beskrivning
  Vi kommer in i entré och hall med förvaring i skjutdörrsgarderob på vänster sida samt ljusinsläpp ifrån fönster som vetter åt söder. En halvtrappa upp kommer vi in i resten av lägenheten där vi först möts av "halvan" varifrån vi har access till badrummet på vänster sida och sovrummet på höger sida. Vidare in i lägenheten möter vi den öppna planlösningen med kök, matplats samt vardagsrum. Hela lägenheten erbjuder dekorativa bjälkar mot snedtak och vitmålade väggar samt trägolv.
 • "Halvan"
  Den möblerbara "halvan", som har fönster in mot gården, erbjuder gott om plats till förvaring i en stor skjutdörrsgarderob.
 • Kök
  Det kompletta köket erbjuder gott om plats för förvaring bakom de stilrena vita köksluckorna som matchar väl till stänkskyddet av natursten. Här finns integrerade vitvaror samt en separat tvättavdelning. På golvet ligger trägolv och fönster vetter ut mot gatan i söder.
 • Kök - vitvaror
  Integrerad kyl (årtal okänt), frys (årtal okänt), och diskmaskin (årtal okänt) samt inbyggnads micro (Cylinda, årtal okänt) och inbyggnads ugn (Cylinda, årtal okänt), gashäll (årtal okänt) och spisfläkt (årtal okänt) samt en kombinerad tvätt- och torkmaskin (LG, 2017).
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matplatsen. Rummet har idag en platsbyggd soffa, som stannar kvar, men för den som önskar så kan man självklart möblera rummet så som man själv önskar. Rummet erbjuder således rum för soffgrupp och ytterligare möblemang. Vardagsrummet strålar av ljus ifrån dubbla fönster som vetter mot Jakob Nilsgatan i söder. På golvet ligger parkett.
 • Sovrum
  Det rofulla sovrummet har vitmålade väggar, med synliga takbjälkar som möte snedtak och grå heltäckningsmatta på golvet (under heltäckningsmattan finns trägolv). Rummet erbjuder plats till dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här finns garderober som erbjuder gott om plats till förvaring. Fönster vetter in mot den lugna innergården.
 • Badrum
  Badrummet som blev totalrenoverat år 2011 är helkaklat och erbjuder bl.a. en "japansk toalett". Bakom vikväggar av glas möter vi en duschhörna med både tak- och handdusch. Här finns gott om plats för förvaring i högskåpet, kommoden och spegelskåpet. Här finns även spotlights i taket och en handduskstork.
 • Badrum - sanitetsporslin
  Japansk wc (2000), vask med kommod, spegelskåp, högskåp, dusch med glasväggar och handdukstork (VB) samt kakel och klinkers med värmeslingor.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Gamla väster är en del av gamla staden, området avgränsas av kanalerna i norr, öster och söder och av Slottsgatan i väster.
  Här har du närhet till allt du kan tänkas behöva så som butiker, restauranger, caféer, Malmö live, hotell samt Kungsparken.
  I närheten finns även Malmö C som erbjuder tåg och bussar till alla ställen man behöver.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 148 SEK/mån
 • Hushållsel
  3 600 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  1 800 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  6 780 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  Värme, VA och TV (grundutbud), utöver månadsavgiften så har ägaren valt att beställa uppkoppling av bredband 400 kr/mån.
 • Antal personer i hushållet
  1

Övrigt

 • Beskrivning
  Förråd:
  Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 4*1,6 m.

  Ovanstående yta är uppskattad och lämnad av säljaren. Om den är av särskild vikt så uppmanas kommande köpare att själv kontrollmäta.

  Renovering utfört av dagens ägare:
  2017/18:
  - Målat hela lägenheten
  - Slipat trägolvet
  - Platsbyggt en soffa i vardagsrummet
  - Installerat nya radiatorer i vardagsrummet
  - Installerat en skjutdörrsgarderob och hyllor i hallen
  - Installerat ny garderob i sovrummet
  - Installerat en japansk toalett
  - Installerat en tvättmaskin
  - Lagt heltäckningsmatta i sovrummet

  Renovering utfört av tidigare ägare:
  2011:
  - Badrummet totalrenoveras

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

2 895 000 kr
eller högstbjudande