Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 
 

Tessins väg 19b

SÅLD! - RIBERSBORG / SLOTTSSTADEN / MALMÖ

Totalrenoverad marklägenhet med påkostade tillval samt med en unik uteplats om ca. 90 kvm

Välkommen till denna unika marklägenhet med villakänsla och sannolikt områdets största privata uteplats, om ca. 90 kvm. Den avgränsade uteplatsen nås via vardagsrummet i norr och ligger längs med hela lägenheten i västerläge. Våningen som har blivit ombyggd och totalrenoverad 2019 erbjuder genomgående stilrena och påkostade materialval. Vi möter idag bl.a. ett platsbyggt kök med arbetsbänk av Carrara marmor, genomgående vitpigmenterad fiskbensparkett och infällda spotlights. Här finns även två-tre sovrum och ett väl tilltaget matrum som nås ifrån både kök och vardagsrum. Lägenheten har även både utbyggt badrum med tvättmöjligheter och separat gästtoalett. Bostaden är lugnt belägen och vetter in mot föreningens välskötta innergård. Från uteplatsen kan man dessutom mellan huskropparna skymta ljuset från Öresund. Välskötta Brf. Ljungbyhus 7 är en förening med garage.

Pris: 5 695 000 kr

Avgift: 5 279 kr/mån

Rum: 5 rum

Sovrum: 2 sovrum

Boarea: 121 m2

Våning: 1

Antal våningar: 7

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - RIBERSBORG / SLOTTSSTADEN
 • Gatuadress
  Tessins väg 19b
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  2
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  121 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
 • Andelstal Kommentar
  Andel i förening: 1,69%
  Andelstal årsavgift: 1,669%
 • Antal rum
  5
 • Antal sovrum
  2
 • Pris
  5 695 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Ljungbyhus 7

Byggnad

 • Byggår
  1957
 • Våningsplan
  1
 • Antal våningar i byggnaden
  7
 • Allmän information
  Brf Ljungbyhus 7 bildades 2004. Föreningen förvärvade fastigheten i november 2004 och äger marken.

  Fördelning:
  - 73 st lägenheter med bostadsrätt
  - 1 st lägenheter med hyresrätt
  - 2 st lokaler med hyresrätt
  - 6 st parkeringsplatser
  - 87 st garageplatser (För närvarande finns det ingen kö. Dubbelkolla dock den aktuella situationen innan ditt köp.)

  Ekonomi:
  Föreningen höjer månadsavgiften med 1% årligen. För år 2018 så uppgick årsavgifterna/ kvm bostadsrättsyta till 540 kr. Föreningen hade per 2018-12-31 ca. 43,1 miljoner kronor i långfristiga skulder, fördelat på tre lån hos SEB. Vid utgången av året gjorde föreningen ett positivt resultat om 697´ kr och året innan ett positivt resultat på 1 560´ kr.

  Utförda renoveringar:
  1999:
  - byte av vattenstammarna
  - byte av fönster
  2007:
  - tak byttes delvis
  - gavlarna på fasaden fogades om
  - entreérna renoverades med ramp och dörröppnare
  2007-2008:
  - dränering av huskroppen
  2008-2009:
  - renovering av gården
  2009-2011:
  - taket omlagt
  2010:
  - avloppsstammarna spolades och filmades (kommer ses över igen 2014)
  - nya energisparande armaturer installerades i trapphusen, tvättstugorna och garagen.
  - nya hissar installerades i A och B-trapporna
  2011:
  - totalrenoveringar av bägge tvättstugorna
  2012:
  - Besiktning av balkonger
  2013
  - Omfogning fasad
  2014:
  - Spolat avloppsstammar
  - Bytt fläktar i huset
  2018:
  - Passersystem, modernisering av inpasseringssystem och byte av porttelefoner
  - Tvättstugor, nytt elektroniskt bokningssystem och en ny tvättmaskin
  - Entrédörrar (renovering)
  2019 (pågående):
  - Garage, tätning garage
  - Tak, omläggning av papptak
  - Värmemätning, byte av individuella värmemätare

  Kommande renoveringar:
  2020:
  - Balkonger (plattor och sidor)
  2022:
  - Avlopssystem. stammar

  Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.

  Örehus har biträtt styrelsen med den ekonomiska förvaltningen.

  ----------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens årsredovisning 2018, föreningens hemsida samt intervju med ordförande i feb 2019. Kommande köpare uppmanas att själv kontakta representant från föreningen för att få ovanstående uppgifter bekräftade.

Energideklaration

 • Energideklaration utförd
  2008-12-11
 • Energiprestanda
  99 kWh/m2

Rum

 • Beskrivning
  Vi kommer in i en entré där vi omedelbart möts av ljuset som strålar in från uteplatsen via vardagsrummet som ligger rakt fram. På höger sida har man plats för avhängning och på vänster sida ligger sovrum 1 som följs av gästtoaletten, innan hallen viker av till vänster där vi möter köket. När hallen vikt av till vänster så har vi badrummet på vänster sida och garderobsvägg på höger, fortsätter vi rakt fram så når vi lägenhetens privata avdelning med kök, matrum och sovrum 2, innan vi på höger sida når allrummet/matrummet. Från allrummet/matrummet har man access till våningens sovrum 3 samt via dubbeldörrar så når man vardagsrummet. Vardagsrummet nås således både direkt ifrån hallen men även ifrån matrummet. Från vardagsrummet har man utgång till den enorma terrassen som följer lägenhetens fasad i norr och väster in mot föreningens välskötta innergård. Vi möter genomgående lätt vitpigmenterad, hårdvaxad och polerad fiskbensparkett på golvet och släta ljusgråa väggar.
 • Entré / hall
  Möblerbar hall med infällda spotlights i taket, släta ljusgråa väggar samt platsbyggt entréparti i ek med linjeglas, som skiljer av hallen från vardagsrummet .
 • Kök
  Köket som är ljust och generöst i storlek har två stora fönsterpartier som vetter ut mot uteplatsen och föreningens innergård i väster. Här finns ett påkostat platsbyggt kök från Malmö Kök & Inredning. En köksinredning med luckor av mörkgrå ask och innerlådor i ljus lönn. Här finns gott om plats för förvaring samt goda arbetsytor. Arbetsbänk och köksö med Bianco Carrara marmor. Köksön som bereder ytterligare plats för förvaring har en vinkyl med kapacitet för 46 flaskor samt en induktionshäll med integrerad bänkfläkt. Till köksinredningen finns det både arbetsbelysning och dimbar punktbelysning. Matplatsen rymmer ett bord för 6-8 personer.
  På golvet ligger lätt vitpigmenterad, hårdvaxad och polerad fiskbensparkett och väggarna är ljusgråa. För den som önskar är det möjligt att återställa en del av köket för att skapa ytterligare sovrum.
 • Kök - vitvaror
  Kyl (Electrolux), frys (Electrolux), diskmaskin (Bosch). ugn med ångfunktion (Siemens), mikro (Siemens), vinkyl (Temptech Sommelier) och spishäll med integrerad fläkt (Bora Exclusive). Samtliga från 2019.
 • Matrum / sovrum 3
  Matrummet fullkomligt strålar av ljus som kommer in ifrån de båda fönsterpartierna som vetter mot den privata uteplatsen i väster. Här finns rum för matplats till det större sällskapet. Vi når matrummet ifrån köket men även via glasinfattade pardörrar ifrån vardagsrummet. Släta ljusgrå väggar möter fiskbensparkett behandlad med vitpigmenterad hårdvaxolja. För den som är i behov av fler sovrum, kan även detta rum användas som sovrum.
 • Vardagsrum
  Det väl tilltagna vardagsrummet nås direkt ifrån hallen eller via glasinfattade dörrar ifrån matrummet. Rummet har plats för både soffgrupp samt ytterligare möblemang. På golvet ligger lätt vitpigmenterad, hårdvaxad och polerad fiskbensparkett och väggarna är ljusgrå. Ljuset strålar in ifrån stort fönsterparti som vetter ut mot uteplatsen i norr. Härifrån har man även utgång till uteplatsen som löper längst med lägenheten.
 • Uteplats
  Lägenheten disponerar en för området unik uteplats, om ca 90 kvm, som ligger i vinkel. Den stenlagda uteplatsen vetter mot både norr och väster och följer längs med lägenheten. Här finns plats för flera möblemang såsom solstolar, matplats och kanske lounggrupp. För den som önskar kan man även sätta odlingslådor och på så sätt skapa sin egna köksträdgård. Från uteplatsen har man vy mot föreningens välskötta innergård.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1, ligger vid entrén direkt till vänster. Rummet har plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här finns platsbyggda garderober i mörkgrått med luckor av ask samt handtag från Beslag Design. Rummet har, släta ljusgråa väggar, vitpigmenterad och hårdvaxoljad fiskbensparkett samt fönster som vetter mot uteplatsen i väster.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2, vilket i dagsläget verkar som huvudsovrum, har fönster mot väster. Här finns även en platsbyggda garderober längs med ena väggen. Rummet har gott om plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. Rummet har, släta ljusgråa väggar, vitpigmenterad och hårdvaxoljad fiskbensparkett
 • Badrum
  Badrummet är totalrenoverat som resten av lägenheten är exklusivt och omsluts av mörkgrå keramiska marmor på såväl väggar som golv. Dusch med både hand och takdusch från Tapwell samt vikbara duschväggar från Alterna. Badrummet som är utbyggt erbjuder även tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare, golvvärme samt dubbelvask med kommod till förvaring.
 • Badrum - santitetsporslin
  Wc, dubbelvask med kommod, dusch, tvättmaskin och torktumlare (Siemens, 2019).
 • Gästtoalett
  Gästtoaletten är helkaklad med keramiska marmorplattor på såväl väggar som golv. Här har vi spotlights i taket, vägghängt tvättställ från Laufen samt rund spegel med bakomliggande belysning.
 • Gästtoalett - inredning/sanitetsporslin
  Wc och vask.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Ribersborg är ett av Malmös allra attraktivaste bostadsområden. Området ligger innanför Ribersborgsstranden, mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen. Det består till största delen av flerfamiljshus med bostadsrätter. Diagonalt genom området går Tessins väg, från Turbinen, Malmös första rondell, till Fridhemstorget, där Sankt Andreas kyrka ligger.

  Med en kort promenad så når man Västra hamnen och centrum samt två av Malmös finaste parker, Slottsparken och Kungsparken.
  I området finns all tänkbar service som restauranger, caféer, shopping och sjukvård.

  Det finns gott om förskolor i området samt Ribergsborgsskolan och Fridhemsskolan för årskurs 0-5 och Slottsstadens skola för årskurs 6-9.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 279 SEK/mån
 • Hushållsel
  3 600 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  1 080 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  390 SEK/mån
 • Beskrivning kostnader
  Obligatoriskt tillägg för individuell mätning av uppvärmning och varmvatten (881 kr/mån).
 • Antal personer i hushållet
  1

Övrigt

 • Beskrivning
  Uteplats om ca. 89,3 kvm
  Uteplatsen disponeras med sk dispositionsrätt.

  Källarförråd om ca. 2,6 kvm
  Vindsförråd om ca. 1,8 kvm
  (Observera att ovan angivna kvm är lämnade av säljaren.)

  Av säljaren utförda renoveringar:
  - Nylagd fiskbensparkett i hela lägenheten som är slipad, vitpigmenterad och behandlad med hårdvaxolja
  - Samtliga väggar är bredspacklade och nymålade
  - Samtliga snickerier(fönster, dörrar och fotlister) är nymålade
  - Helt nya fotlister och foder i hela lägenheten
  - Infälld spotlightsbelysning i entréhall, gäst-wc, badrum och kök, samtliga med dimmerfunktion från Plejd
  - All el omdragen och infräst i väggarna, inga synliga kablar
  - Ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare
  - Samtliga brytare och uttag är utbytta till nya från Govena i krom
  - Kvalitetsdokument på badrum & gäst-WC, Säkert vatten intyg samt el-intyg finns
  - Säkerhetsdörr

  Kabel-TV & Bredband:
  Via Comhem med TV-paket BAS.
  Bredband Telia 300 kr (operatör är valbart).

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se +46704-013180

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Pris

5 695 000 kr
eller högstbjudande