Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

För säljare

Huvuddelen av våra förmedlingsuppdrag får vi genom rekommendation eller tidigare köpare/säljare och spekulanter som har varit på våra visningar. Om vi inte har haft förmånen att träffa dig/er, så ”fråga en vän” eller besök reco.se. Förbered din bostad inför försäljning. När vi tillsammans påbörjar din/er försäljningsprocess, så ingår kostnadsfri rådgivning och specifika tips om styling av din bostad. Grundläggande och återkommande förutsättningar är att alltid avsluta påbörjade renoveringar. Samt när det gäller att ”styla din bostad” så ska du tänka på att rensa, skapa ”ytor” och rum, städa ordentligt. Det är viktigt för att ge de bästa förutsättningarna till bra bilder och marknadsföringsmaterial och för att kommande visningar ska bli lyckade. Det är en självklarhet att arbeta med bästa möjliga bilder. Därför har vi valt att arbeta med två av marknadens bästa fotografer. Att synas är viktigt, inte bara för oss, utan även för våra uppdragsgivare. Vi utgår därför alltid ifrån hur vi själv skulle vilja att våra bostäder skulle profileras och marknadsförs om vi själv skulle sälja vår bostad. Genom att synas i de självklara kanalerna, i så väl dagspress som digitala medier, kan vi alltid erbjuda våra kunder den bästa exponeringen. Olika bostäder har dock olika kunder, därför tar vi alltid fram en individuell säljcykel och marknadsplan för att på bästa sätt optimera förutsättningarna för en lyckad marknadsföring.

Ett gott råd till dig som skall sälja. Bjud hem ett par olika fastighetsmäklare. Ställ frågor, lyssna och jämför hur vi jobbar. Ta därefter beslut om vem du vill lämna dina dörrnycklar till.

Vi värnar om din integritet. Hallonqvist fastighetsbyrå AB följer Mäklarsamfundets anvisningar gällande hanteringen av dina personuppgifter som säljare. Mer utförlig information finner du om du klickar på denna länk:

 

För köpare

Har du bestämt dig för att flytta? Sätt din ”kravspecifikation” så att du i informationsflödet lättare kan sortera och därefter välja ut de bostäder som du önskar boka tid för visning. Här kommer några allmänna tips som vi gärna delar med oss av till dig som köpare.
Var hittar man bostäderna som är till salu? För en kort tid sedan så räckte det att man som spekulant sökte på Hemnet och bläddrade i söndagstidningen. Men då det numera annonseras bostäder i olika ”kanaler”, så är det viktigt att som spekulant själv vara aktiv, så att du inte missar din drömbostad. Vi kan tipsa om några bra marknadsplatser så som Lokaltidningen och Sydsvenskan, Hemnet, Bovision, Hitta hem. För att inte missa en bostad som är ”extra het”, så är det bra att känna till att du kan registrera dig för sk. bevakning i olika spekulantregister. Dessa bevakningstjänster finns bl.a. under de olika digitala marknadsplatserna.
Har du finansieringen klar? Om du inte har ett sk. lånelöfte, så rekommenderar vi dig att ta kontakt med din bank för att se vilka möjligheter du har innan du tänker köpa din nya bostad. Om du bor i en bostadsrätt eller i en fastighet, så kräver banken ibland att man måste sälja innan man köper. Just därför är det viktigt att du tar kontakt med din bank, så att du är redo när din drömbostad är till salu. Om du själv inte har någon god bankkontakt så hjälper vi gärna dig med goda kontakter. Hör av dig till oss så hjälper vi gärna dig vidare.
Det kan vara bra för dig som ska köpa en fastighet att vara extra observant på husets konstruktion samt dess driftskostnader. Tänk då på att olika mäklare väljer att redovisa olika delar av ”total driftskostnad”, så var extra observant när du jämför olika fastigheter. Tänker du köpa en bostadsrätt, så bör du tänka på att gå igenom föreningens årsredovisning och dess underhållsplan, så att du inte möts av överraskningar i efterhand.

Du är varmt välkommen på visning!

Vi värnar om din integritet. Hallonqvist fastighetsbyrå AB följer Mäklarsamfundets anvisningar gällande hanteringen av dina personuppgifter som köpare. Mer utförlig information finner du om du klickar på denna länk:

För spekulanter

Vi värnar om din integritet. Hallonqvist fastighetsbyrå AB följer Mäklarsamfundets anvisningar gällande hanteringen av dina personuppgifter som spekulant. Mer utförlig information finner du om du klickar på denna länk:

 

GDPR - hantering av personuppgifter

Vi värnar om din integritet. Hallonqvist fastighetsbyrå AB följer Mäklarsamfundets anvisningar gällande hanteringen av dina personuppgifter. Mer utförlig information finner du om du klickar på denna länk: