Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Hyllie Kyrkoväg 53b

SÅLD! - LIMHAMN / Limhamn

Totalrenoverad tvåa med inglasad balkong i söderläge!

Vi möter en genomgående totalrenoverad tvåa, med bästa placering i huset, som ger fri utsikt mot både söder och norr. Våningen som har renoverats i detalj, med en finish utöver det vanliga, erbjuder även en stor inglasad balkong i söderläge. Här finns ett stort kök med matplats och ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats, varifrån vi når den inglasade balkongen. Sovrummet som är väl tilltaget har fönster mot norr. Ett extra plus är det ombyggda och helkaklade badrummet som även erbjuder en tvättavdelning. Lägenheten är belägen på andra våningen i stabila och välskötta HSB Brf. Sälgen. En lägenhet för den som söker en bostad med det där lilla extra. Välkommen till visning!

Pris: 1 795 000 kr

Avgift: 3 521 kr/mån

Rum: 2 rum

Sovrum: 1 sovrum

Boarea: 56 m2

Våning: 2

Antal våningar: 3

Hiss: Nej

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - LIMHAMN
 • Gatuadress
  Hyllie Kyrkoväg 53b
 • Ort
  Limhamn
 • Lägenhetsnummer
  43
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  56 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  1,60305%
 • Antal rum
  2
 • Antal sovrum
  1
 • Pris
  1 795 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  HSB Brf. Sälgen i Malmö

Byggnad

 • Byggår
  1956
 • Våningsplan
  2
 • Antal våningar i byggnaden
  3
 • Allmän information
  Föreningen HSB Brf Sälgen består av 2 st. byggnader med 54 st. lägenheter och 2 st. lokaler. HSB Brf Sälgen är en stabil förening som bildades 1956, samma år som föreningens hus byggdes. Föreningen äger fastigheten Pelaren 3. I fastigheten finns 2 bostadshus med tillsammans 5 trapphus med adresserna Hyllie Kyrkoväg 53 samt Grönalundsgatan 7. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

  Ekonomi:
  HSB Brf. Sälgen har en belåning som för 2018 uppgår till ca. 12,4 mkr. Avgifterna för lägenheterna uppgår till 725 kr per kvm/år.
  Enligt föreningens årsredovisning 2018 så redovisar föreningen ett negativt om ca. -1 455'.
  Föreningen har för 2019 gjort en avgiftshöjning med 1,3%. Riksbyggen biträder föreningen med dess ekonomiska förvaltning.

  Renoveringar / Underhåll:
  2019:
  - Slipat trappor
  2018:
  - Relining forts
  - Gemensamma utrymmen
  - Huskropp utvändigt
  - Målat trappor
  2017:
  - Relining av avloppsstammar
  - Renovering av ventilation
  2016:
  - Grund
  - Fasadrenovering avslutas
  2015:
  - Installation av nya brandlarm
  2013/14:
  - Fasadrenovering; nya fogar, hela fasaden
  2012:
  - Upprustning i trädgård och uteplatser
  - Målning
  2011:
  - Uppdaterat värmesystem
  2009:
  - Nya fönster
  1998:
  - Nytt yttertak
  - Renovering av balkonger

  Gemensamma utrymmen:
  Föreningen har cykelförråd och miljöstation. Det finns även gård med utemöbler och grillplats samt grönområde med välskötta rabatter.

  Gemensamhetslokal:
  - I källaren finns en samlingslokal som går att låna för exempelvis möten, kalas etc.

  Tvättstuga:
  - Det finns två tvättstugor i föreningen, som har vardera två tvättmaskiner och även torkskåp, torkrum och torktumlare.

  Parkering:
  Det finns 9 st. parkeringsplatser, med separat kösystem (f.n. fem personer i kö). Kostnaden för en parkeringsplats ligger för närvarande på 175 kr/mån.

  Föreningen har anslutning till kabel-TV, telefoni och bredband via Comhem. Föreningen har även dragit in bredbandsanslutning via Ownit för (245kr/mån för 100mbit/sek)

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Uppgifterna är hämtade från föreningens senaste årsredovisning, 2018, samt intervju med föreningens ordförande Ann-Catrine Persson i juni 2019 . Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant i styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Fjärrvärme
  Självdrag

Energideklaration

 • Energideklaration utförd
  2010-06-08
 • Energiprestanda
  123 kWh/m2

Rum

 • PLANLÖSNING
  Vi välkomnas in i en totalrenoverad och stilren lägenhet. Från entrén sett möter vi köket på höger sida, där man öppnat upp väggen för att skapa en mer öppen planlösning, vilket ger en anknytning mellan kök, hall och vardagsrum. Köket följs av sovrummet. Åter från entrén ligger badrummet rakt framför oss. På vänster sida finner vi först en skjutdörrsgarderob med spegelglas, innan vi kommer in i vardagsrummet varifrån vi även når den inglasade balkongen. Genomgående i lägenheten möter vi integrerade spotlights i taket. Entrén och hallen har vitmålade väggar och svart klinkers på golvet, vilket även löper vidare in i köket.
 • Kök
  Köket har en matplats för minst fyra personer samt fönster i norr. Här finns vit stilren köksinredning som matchar väl till stänkskydd av svart mosaik med vita infällningar. Till detta finns en mattsvart laminatbänkskiva och samma svarta klinkergolv som i hallen. Som en extra påkostad detalj är eluttagen rustade med blå led-belysning.
 • Kök - vitvaror
  Inbyggd ugn (Electrolux, år 2009), inbyggd mikro (Electrolux, år 2009), integrerad diskmaskin (IKEA, 2012), spisfläkt (Electrolux,2010), kyl med vattendispenser och frys med ismaskin (Electrolux, 2009).
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek med rum för både soffgrupp och en större matplats. Här ligger oljat ekparkettgolv och rummet har ljusa väggar. Från vardagsrummet har man utgång till den inglasade balkongen i söderläge.
 • Balkong
  Balkongen som är inglasad har skjutbara glaspartier med lamellgardiner. Den vetter mot föreningens välskötta gård i söderläge. Här finns plats för loungemöbler eller en sittgrupp. På golvet ligger trätrall med infälld belysning.
 • Sovrum
  Sovrummet är rymligt med gott om plats för en dubbelsäng och annat möblemang. Rummet har fönster i norr och en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar för förvaring. Här finns ljusa väggar samt oljat parkettgolv av ek.
 • Badrum
  Badrummet är helkaklat med kakel och klinkers i stilren gråmelerad ton. Det totalrenoverades år 2017 och har rustats med vägghängd WC, specialbeställt tvättställ med tillhörande arbetsbänk i svart betong samt duschhörna med både tak- och handdusch bakom vikväggar av glas. Till detta finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt både elburen golvvärme och handdukstork. Gott om plats för förvaring, i form av både kommod och badrumsskåp med spegel. Som en extra unik detalj är strömbrytaren rustad med blå led-belysning.
 • Badrum - inredning/sanitetsporslin
  Vägghängd WC (Ifö Sign), tvättställ med kommod, badrumsskåp (specialbeställt från Temal), duschhörna (duschväggar från INR), elburen golvvärme, el- och vattenburen handdukstork (Svedberg Vento), kakel, klinkers.
 • Badrum - vitvaror
  Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (LG, 2018).

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Här bor man med goda kommunikationer och närhet till Limhamns centrum med stort utbud av matbutiker, affärer och restauranger m.m. Med ett par minuter på cykel når man både småbåtshamnen och Sibbarp.

  På kort promenadavstånd nås även Bergaskolan (åk F-9), Limhamns Idrottsplats samt Limhamns ishall. I området finns även ett flertal lekplatser och grönområden.

Kostnader

 • Månadsavgift
  3 521 SEK/mån
 • Hushållsel
  3 600 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  2 304 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  5 904 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  Värme, vatten och Tv (Comhem Basutbud)
 • Antal personer i hushållet
  2

Övrigt

 • Beskrivning
  Utöver angiven boarea finns även:
  - Balkong i söderläge om ca. 7,7 kvm
  - Källarförråd
  - Matförråd i källaren

  (Observera att ovan angivna kvm är lämnade av säljaren.)


  TV/Bredband:
  Föreningen har anslutning till kabel-TV, telefoni och bredband via Comhem (basutbud ingår i avgiften). Föreningen har även bredbandsanslutning via Ownit för (245kr/mån).

  Säkerhetsdörr:
  - Säkerhetsdörr finns till lägenheten (denna är folierad vit på insidan).

  Av säljaren utförda renoveringar:
  2018:
  - Målat sovrum och vardagsrum

  Av tidigare ägare utförda renoveringar:
  2017:
  - Totalrenoverat badrummet
  - Alla vattenrör inspårade i vägg till kök och badrum, samt dolda i undertak i samband med relining/stambyte 2017
  - Ommålning av hall och vardagsrum
  - Öppnat upp vägg mellan hall och kök
  2009:
  - Bredspacklat alla väggar
  - Totalrenoverat kök
  - Ny el i hela lägenheten med automatsäkringar, dubbla jordfelsbrytare och fler uttag än original samt TV-uttag i sovrum och kök
  - Högtalaruttag bakom soffan i vardagsrummet
  - Rör till mediabänk i vardagsrum dolt i vägg för HDMI-anslutning med mera

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401 755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

1 795 000 kr
eller högstbjudande