Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Albinsrogatan 41

BORGMÄSTAREGÅRDEN / Malmö

Totalrenoverad gavellägenhet med fönster i tre väderstreck!

Med hiss upp till tredje våningen möter vi denna ljusa totalrenoverade femma som är belägen på gavel med fönster i tre väderstreck. Våningen erbjuder bl.a. ett stort kök med matplats och väl tilltaget vardagsrum med plats för flera möblemang, varifrån vi har utgång till den inglasade balkongen. Här finns även fyra sovrum samt både badrum och gästtoalett med tvättpelare. Lägenheten ligger i Riksbyggen Brf. Malmöhus nr. 17, en av Borgmästaregårdens välskötta föreningar. Föreningen som äger marken erbjuder även garage och p-platser till sina medlemmar. Det är en centralt belägen förening med närhet till UMAS, Stadionområdet, Pildammsparken samt både Mobila och Hyllie.

Pris: 3 195 000 kr

Avgift: 5 314 kr/mån

Rum: 5 rum

Sovrum: 4 sovrum

Boarea: 108,5 m2

Våning: 3

Antal våningar: 8

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  BORGMÄSTAREGÅRDEN
 • Gatuadress
  Albinsrogatan 41
 • Ort
  Malmö
 • Lägenhetsnummer
  129
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  108,5 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Antal rum
  5
 • Antal sovrum
  4
 • Pris
  3 195 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Riksbyggen Brf. Malmöhus nr. 17

Byggnad

 • Byggår
  1966
 • Våningsplan
  3
 • Antal våningar i byggnaden
  8
 • Allmän information
  Bostadsrättsföreningen Malmöhus 17 är belägen på Borgmästaregården i Malmö med adresserna Albinsrogatan och Bisittaregatan. Detta är ett stenkast ifrån t.ex. Pildammsparken, Mobilia och Swedbank Stadion. Brf. Malmöhus nr 17 äger fastigheterna/marken Borgmästaregården 6 och 7 i Malmö kommun. 1966 uppförde föreningen 5 st byggnader med 312 lägenheter och lokaler i källarplan.

  Garage/parkering finns dels i ett underjordiskt garage, dels utomhus (sep. kösystem).
  - Det finns ca. 85 garageplater (285 kr/månad)
  - Det finns ca. 221 p-platser (140 kr/månad)
  Gatuparkering finns i området.

  Gemensamma utrymmen:
  - Tvättstugor finns i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
  - Allhobbyrum, där man kan göra diverse hobby/renoveringsprojekt, som kanske är svåra att utföra i lägenheten ibland. Det finns ett rum i varje hus.
  - Fasta hobbyrum finns för uthyrning.
  - Fritidslokal kan lånas av medlemmarna för privat bruk för t.ex. barnkalas. Fritidslokalen är åter öppen för lån fram till 22:00.

  Kabel-TV / bredband:
  - Bredband:
  Avtal gällande Bredband och IP-Telefoni har tecknats med NetAtOnce.
  100 Mbps (100/100) bredband ingår i månadsavgiften. Detta innebär att samtliga lägenheter i föreningen automatiskt är anslutna till bredbandsnätet och behöver bara koppla datorn till bredbandsuttaget.
  - Kabel-TV:
  Föreningen är ansluten till Kabel-TV via ComHem. Inkoppling av ComHems nät skedde i april 2016. Vi har genom detta fått lägre priser, bättre bild och mer kontroll över vårt nät. I samband med inkopplingen uppdaterades hela nätet med nya kablar och uttag för att säkerställa kvalitén. ComHem erbjuder Tivo Basutbud, Grundutbud och Tilläggsutbud. Basutbudet finns tillgängligt både analogt och digitalt. Analogt kan du se det på vilken TV som helst bara genom att koppla in antennsladden och göra en kanalsökning.

  El:
  Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att föreningen tillsammans köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr. i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin.

  Ekonomi:
  Föreningen har god ekonomi, för räkenskapsåret 20170901-20180831 gjorde man ett plusresultat på 2 169 ' kr.
  Man har ca. 10 181' kr i eget kapital, varav 12 804' kr i en underhållsfond. Föreningen har ca. 66,8 miljoner kr i långfristiga skulder.
  Avgifterna höjdes 2019-01-01, med en höjning om 3 %.

  Utförda renoveringar:
  2016:
  - Nybyggt miljöhus
  2015:
  - Värmesystem, nya undercentraler
  2013:
  - Tvättstugerenovering
  2011:
  - Installation av digital-TV
  - Installation av individuell elmätning
  2010:
  - Installation av bredband & IP-telefoni
  2006:
  - Fönster
  2000:
  - Balkonger

  Kommande renoveringar:
  2018-2019:
  - Tappvattenstammar
  - Elstammarna
  - Relining/stambyte avlopp
  inom 4-5 år
  - Avloppsstammar
  -------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens senaste årsredovisning 2017-09-01 - 2018-08-31, samt från föreningens hemsida, http://malmohus17.se/. Kommande köpare uppmanas att kontakta föreningens styrelse för att få ovansteånde information bekräftad.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Fjärrvärme.
  Från och tilluftsventilation.

Energideklaration

 • Energideklaration utförd
  2009-04-02

Rum

 • Beskrivning
  På tredje våningen välkomnas vi i entré och hall som strålar av ljus ifrån köksfönster i söder. Hallen har skjutdörrsgarderob och möjligheter för avhängning på vänster sida. Till höger har vi gästtoalett med tvättpelare följt av sovrum 1. Till vänster från entrén sett, så har vi vardagsrummet varifrån vi på höger sida når sovrum 4/allrum och rakt fram når vi den inglasade balkongen. Åter från hallen sett har vi till höger sovrum 2 och på vänster sida har vi badrummet. Rakt fram har vi köket med sin matplats. Från matplatsen når vi sovrum 3. I hallen har vi ekparkett på golvet och vita släta väggar.
 • Kök
  Köket är generöst och erbjuder gott om plats för förvaring och arbetsmöjligheter. Bänkskiva av granit med uppvik mot stänkskyddet som är av Carraramarmor. Köket rymmer en matplats för det stora sällskapet. Köket har fönster åt söder, vita släta väggar och klinkers på golvet.
 • Kök - vitvaror
  Kyl och frys (Miele), ugn (Husqvarna), häll (Husqvarna), fläkt (Siemens) och diskmaskin (Bosch) samtliga från 2017.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet, som har fönster som vetter åt öster, är väl tilltaget i storlek. Här finns plats för soffgrupp och ytterligare möblemang för den som önskar. Från vardagsrummet når vi den inglasade balkongen i öster. Rummet har vita släta väggar och originalparkett på golvet.
 • Inglasad balkong
  Den inglasade balkongen som vetter åt öster är generös i storlek och har skjutbara glaspartier. Här finns rum för såväl en sittgrupp som planteringar. Balkongen har nålfiltsmatta på golvet.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1 är rymligt med plats för såväl större säng som garderob och ytterligare möblemang om så önskas. Rummet har fönster i väster, släta väggar målade i en ljusrosa ton. På golvet har vi ekparkett.
 • Sovrum 2
  Sovrum två har fönster åt väster och är rymligt i storlek. Här ryms säng, garderob och ytterligare möblemang om så önskas. Rummet har tre inbyggda garderober, vita väggar med en fondvägg i grå/blått. På golvet har vi ekparkett.
 • Sovrum 3
  Sovrum 3 verkar idag som lekrum och är väl tilltaget i storlek. Rummet har tre stycken inbyggda garderober och plats för dubbelsäng och större möblemang om så önskas. Rummet har fönster åt väster, vita släta väggar och parkett på golvet som idag skyddas av en lös nålfiltsmatta.
 • Sovrum 4/allrum
  Sovrum 4 verkar idag som sovrum men kan lik väl användas som extra allrum eller matrum för den som önskar. Rummet strålar av ljus från fönsterna i öster. Här finns en vägg med skjutdörrsgarderober och två inbyggnadsgarderober samt plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här har vi vita släta väggar och originalparkett på golvet.
 • Badrum
  Badrummet är totalrenoverat precis som resten av lägenheten. Här möter vi bl.a. infällda spotlights i taket och keramiska marmorplattor på väggarna samt hexagonformat svart kakel på golvet. Dusch med vikbara glasväggar som erbjuder både hand och tak dusch. Det finns plats för förvaring i kommod och ytterligare förvaring.
 • Badrum - santitetsporslin
  Wc, vask med kommod, högskåp, badrumsskåp med spegel och dusch samt handdukstork.
 • G-wc/tvättavdelning
  Gästtoaletten med tvättpelare, wc och vask med kommod har svart hexagonformat klinkers på golvet, halvkaklade väggar med en svart infällning och tapetserade väggar.
 • G-wc/tvättavdelning - sannitetsporslin
  Wc, vask med kommod, klinkers, kakel, tvättmaskin och torktumlare (Bosch, 2018).

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Ett utmärkt läge i centrala Malmö med promenadavstånd till Universitetssjukhuset SUS, Pildammsparken, Mobilia (köpcentrum). Även närhet till tågförbindelser från både Triangeln och Hyllie station.
  För idrottsintresserade ligger Baltiska Hallen, Swedbank Stadion samt Atleticum ett stenkast från området. På Swedbank Stadion finns även bland annat Friskis och Svettis samt O´Learys.
  På Borgmästargården finns vårdcentral, 2 st förskolor och Annebergsskolan.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 314 SEK/mån
 • Hushållsel
  1 800 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  1 800 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  Inkl tv och bredband.
  Obligatoriskt tillägg 989 för värme.
 • Antal personer i hushållet
  4

Övrigt

 • Beskrivning
  Balkong som vetter mot väster, om ca. 7 kvm.

  Förråd som tillhör lägenheten:
  - Vindsförråd om ca. 10 kvm.

  Ovan angivna ytor är uppskattade och lämnade av säljaren. Om de är av särskild vikt för kommande köpare så uppmanas man att själv kontrollmäta.

  TV/Internet:
  - Kabel-TV basutbud från Comhem och bredband 100/100 Mbit/sek via NetAtOnce.

  Av säljaren utförda renoveringar;
  2017:
  - Nytt kök
  - Renoverat badrum
  - Renoverat tvättstuga/G-wc
  - Jordad el samt ny elcentral
  - Nedsänkt tak i hall med spotlights
  - Slipat originalgolv
  - Lagt nya golv i övriga rum.
  - Bredspacklat väggar

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Claudia Carlin Hagel

Telefonnr: +46704-401 755

claudia.carlinhagel@hallonqvist.se

Pris

3 195 000 kr
eller högstbjudande