Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Solgatan 28 D

KIRSEBERG / MALMÖ

Väldisponerad trea i välskött förening!

På andra våningen möter vi denna fräscha, mycket ljusa trea med fönster i tre väderstreck. Lägenheten erbjuder bl.a. ett totalrenoverat badrum samt stort vardagsrum med plats för två möblemang med fönster med utsikt över villorna i öster och Solgatan i väster. Till detta finns välbevarade och tidstypiska detaljer såsom fönsterbräden i Kolmårdsmarmor, gabondörrar och lamellparkett av ek. Lägenheten är belägen i en välskött förening med låga avgifter. Nära till flera goda kommunikationsalternativ såsom Östervärn tågstation, ringvägen och Värnhem.

Pris: 1 150 000 kr

Avgift: 2 855 kr/mån inkl. VA, värme, kabel-TV

Rum: 3 rum

Sovrum: 2 sovrum

Boarea: 62 m2

Våning: 2

Antal våningar: 3

Hiss: Nej

Grunddata

 • Område
  KIRSEBERG
 • Gatuadress
  Solgatan 28 D
 • Ort
  MALMÖ
 • Lägenhetsnummer
  24
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  62 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Antal rum
  3
 • Antal sovrum
  2
 • Pris
  1 150 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  HSB Brf. Sandbacken i Malmö

Byggnad

 • Byggår
  1946
 • Våningsplan
  2
 • Antal våningar i byggnaden
  3
 • Allmän information
  Brf. Sandbacken registrerades som förening den 1946. Husen byggdes i etapper och byggnationen pågick mellan 1946 och 1950. Föreningen förfogar över 117 bostadsrätter där en frisörsalong och ett vävkollektiv innefattas. Föreningen äger fastigheten/marken.

  Föreningens styrelser har under åren sett till att hålla bostadshusen i ett bra skick och väl underhållen. Föreningens ekonomi är stabil och via avgifterna fonderas medel för kommande upprustning. Föreningen har egen heltidsanställd fastighetsskötare som ser till och underhåller gemensamma byggnader och markdelar.

  Parkeringsplatser:
  Det finns 55 parkeringsplatser inom föreningen. Kostnad 60 kr/månad.
  Önskemål om parkeringsplats anmäls till föreningens styrelse. Kösystem tillämpas.

  Gemensamma utrymmen:
  - Tvättstugor
  - Gemensamhetslokal för uthyrning

  Ekonomi:
  Bostadsrättsföreningen beskriver sin ekonomi som god och långsiktigt stabil. Föreningen äger sin mark och det finns en välbalanserad fond för yttre underhåll. Skuldsättningen är låg och avgifterna likaså. Föreningen har inte heller några planerade avgiftsförändringar för tillfället.
  För år 2016/2017 uppgår föreningens resultat till ca. 393 tkr efter finansiella poster. Föreningens fond för yttre underhåll ligger på ca. 4,6 mkr och skulder till kreditinstitut (belåning) till ca. 6,5 mkr. Avgifterna uppgår för räkenskapsåret 2016/2017 till 564 kr/kvm och belåningen till 1078 kr/kvm bostadsrättsyta.

  Kabel-TV och bredband:
  - Kabel-TV: Analogt basutbud Comhem (28 kr inkluderat i månadsavgiften)
  - Bredband: Individuell anslutning till Ownit (79 kr/månad för 100/100 mbit/s)

  Utförda reparationer och underhåll:
  2015:
  - Underhåll av IM-kanaler i kök
  2010-16:
  - Fasaden omfogad och tvättad i etapper
  2010:
  - Tvättstugor renoverades
  1999:
  - Bytt el
  1995:
  - Kallvatten-, varmvatten- och värmestammar byttes 1995
  - Byte av radiatorer
  1989:
  - Nytt tak på Solgatan 28
  - Fönsterbyten

  Planerat underhåll:
  - Relining av stammar inom 10 år.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad från föreningens årsredovisning 2016-2017 samt intervju med föreningen december 2018. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant från styrelsen.
 • Värme- och ventilationsanläggning
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Ventilation: Självdrag

Energideklaration

 • Energiklass
  D
 • Energideklaration utförd
  2018-05-08
 • Energiprestanda
  98 kWh/m2

Rum

 • Entré / hall
  Vi kommer in i en entré med vitmålade väggar och laminat på golvet. Här finns plats för avhängning på höger sida och rakt fram möts vi av ljuset som strålar in från köket. Hallen viker av till höger, där vi först möter badrummet, som följs av sovrum 1 på vänster sida och sovrum 2 på höger sida. I hallen möter vi även två inbyggnadsgarderober innan vi når vardagsrummet som ligger rakt fram. I samtliga rum finns fönsterbräden i tidstypisk Kolmårdsmarmor.
 • Kök
  Köket, som har schackrutigt golv och ljusa väggar, har gott om plats för ett matbord till minst fyra personer. Köket har renoverats i omgångar och erbjuder därför ljusgrå, målade indragna överskåp med takförankring samt tidstypiska rostfria beslag. Arbetsbänken i massiv ek möter stänkskydd av vitt kakel. På andra sidan finns det extra avställningsyta samt ytterligare plats för förvaring. Här finns fönster med utsikt över villorna i öster.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek. Här finns plats för både soffgrupp och matrumsmöblemang. Rummet som strålar av ljus har fönster i två väderstreck, det ena vetter mot öster och det andra mot väster. På golvet ligger ekparkett i originalutförande och väggarna är vitmålade.
 • Kök - vitvaror
  Induktionshäll (Electrolux, 2014), ugn (Ikea, 2014), fläkt (Gorenje, årtal okänt), diskmaskin (Whirlpool, 2014) och kyl/frys (Bosch, 2016).
 • Sovrum 1
  Sovrum 1, som har fönster mot öster och två inbyggnadsgarderober, har vitmålade väggar och ljust laminat på golvet. Här finns gott om plats för både en dubbelsäng samt ytterligare möblemang.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2, som är det mindre sovrummet, har fönster mot söder med utsikt ut mot Solgatan. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade. Här finns plats för en enkelsäng och t.ex. ett skrivbord.
 • Badrum
  Badrummet som totalrenoverats 2018, har vitt kakel på väggarna och grått klinkers på golvet. Vi möter dusch bakom vikvägg av glas samt en handdukstork.
 • Badrum - santitetsporslin
  Tvättställ, wc, dusch, handdukstork.

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Bostadsområdet Kirseberg årligen återkommande aktiviteter som anordnas i regi av kulturföreningen Vi på backarna, bl. a. den stimmiga Backakarnevalen, och inte att förglömma den mysiga Backanatten. Föreningarna BK Flagg, och Malmö City FC förser området med sportslig ungdom. Under sommaren finner backaborna svalka på Segevångsbadet eller solar i Beijers park. De törstiga eller hungriga kan under hela året finna näring, sällskap och värme i någon av stadsdelens restauranger eller pizzerior.

  Kirseberg ligger med närhet till centrala Malmö och erbjuder ett flertal goda kommunikationsalternativ för de som pendlar. Nyligen återinvigdes Östervärn tågstation som trafikeras av Pågatågen.

  Malmös gamla flygplats Bulltofta har omvandlats till ett spännande rekreationsområde, lika stort som de gamla Malmöparkerna tillsammans. Bulltofta är ändå inte en vanlig park, utan ett naturlikt grönområde. Här finns skog, vattenytor, blomsterängar och kullar, allt skapat från grunden med den skånska naturen som förebild. Anläggningen av Bulltofta rekreationsområde började 1983. Man har arbetat med planteringar som är manshöga efter fem år och som upplevs som skog efter 20 år.

  Bulltofta motionsanläggning
  Motionsanläggning med styrketräningshall och styrketräningsplats utomhus. Motionsspår, rullstolsspår, rullskidspår, promenadstigar. Tennisbanor och bollplaner för fotboll, cricket och baseboll. Bangolfanläggning med hela 36 banor. Anläggningen drivs av Husie stadsdelsförvaltning. Adressen är Cederströmsgatan 6.

  (Ovanstående info. är hämtad från föreningens hemsida.)

Kostnader

 • Månadsavgift
  2 855 SEK/mån inkl. VA, värme, kabel-TV
 • Hushållsel
  3 960 SEK/år
 • Försäkringskostnad
  1 380 SEK/år
 • Summa driftskostnader
  5 340 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  Värme, VA, kabel-tv.
 • Antal personer i hushållet
  2

Övrigt

 • Beskrivning
  Till lägenheten hör:
  - Källarförråd om ca. 4,5 kvm
  - Vindsförråd om ca. 8 kvm
  (Obs. att ovan angivna ytor är uppskattade och lämnade av säljaren).

  Kabel-TV och bredband:
  - Kabel-TV: Analogt basutbud Comhem (28 kr inkluderat i månadsavgiften)
  - Bredband: Individuell anslutning till Ownit (79 kr/månad för 100/100 mbit/s)

  Renoveringar utfört av dagens ägare:
  2018:
  - Renoverat badrummet (det finns kvalitetsdokument som kommande köpare får ta del av.)
  2014:
  - Renoverat köket

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

Telefonnr: +46704-01 31 80

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Håkan Carlberg

Telefonnr: +46709-10 28 26

hakan.carlberg@hallonqvist.se

Pris

1 150 000 kr
eller högstbjudande