Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Övägen 6b

SÅLD - LIMHAMN / LIMHAMN

Rymlig trea med balkong i söder och Öresundsutsikt!

På första parkett, med enastående utsikt över Limhamns fiskehoddor och Öresund, finner vi denna rymliga 3:a med balkong i söderläge på fjärde våningen. Lägenheten som är genomgående erbjuder en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum samt allrum. Till detta erbjuds ett separat sovrum och ett helkaklat badrum med tvättavdelning. Stilrena tillval och exklusiva materialval höjer bostaden en extra dimension. Brf. Dragörkajen är en välskött och trevlig bostadsrättsförening med en härlig innergård varifrån man har direkt access ner till Dragörkajen som inom mycket kort kommer att erbjuda en exklusiv kajpromenad. Byggnaden har hiss från markplan och garage finns.

Pris: 2 975 000 kr

Avgift: 4 372 kr/mån inkl. VA, värme

Rum: 3 rum

Sovrum: 1 sovrum

Boarea: 78 m2

Våning: 4

Antal våningar: 6

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD - LIMHAMN
 • Gatuadress
  Övägen 6b
 • Ort
  LIMHAMN
 • Lägenhetsnummer
  2-1301
 • Boareabeskrivning
  Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  78 m2
 • Boareauppgift enligt
  Bostadsrättsföreningen
 • Andelstal
  1,1137 %
 • Antal rum
  3
 • Antal sovrum
  1
 • Pris
  2 975 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  Brf. Dragörkajen

Byggnad

 • Byggår
  2015
 • Våningsplan
  4
 • Antal våningar i byggnaden
  6
 • Allmän information
  Föreningen består av totalt 84 bostadsrätter om 2 – 5 rum & kök i ett hus om 6 våningar längs Övägen och samt i fem parhus som ligger allra närmast kajkanten. Föreningen förvärvade fastigheten i juni 2014. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade.

  Både Brf. Dragörkajens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av JM AB.

  Ekonomi:
  För år 2015 har föreningen vid årets utgång ett eget kapital på ca. 193 620' kr.
  Enl. stadgarna skall det årligen avsättas ett belopp motsvarande minst 30 kr/kvm boarea för föreningens fastighetsunderhåll.
  Föreningen har tagit upp lån om ca. 82 500' kr till ränta om 1,8 %, vilket är lägre än vad som antagits i den ekonomiska planen (4%). Man informerar om att det utrymmet som där skapats om 2,2 % används till i huvudsak en snabbare amortering av lånen.

  Garageplatser:
  I föreningen finns det 84 st lägenheter varav 10 är radhus. I garaget finns det 82 bilplatser, varav 3 st är avsedda som handikapp-parkering.
  Två kölistor - en för "förstabilar" och en för "andrabilar" är införda. Köplats på "förstabilar-listan" har prioritet. Eftersom alla inflyttade som ville ha en plats också har erbjudits en sådan finns det i dagsläget ingen kö på "förstalistan". För januari månad 2017 finns 4 st lediga platser.

  Kabel-TV / Bredband:
  - Kabel-TV: Via Telia
  - Bredband: Via Telia

  Värme/Ventilation:
  - Värme: Fjärrvärme
  - Ventilation: Från- & tilluft med värmeåtervinning

  Konstruktion:
  Grundläggning: betongplatta
  Stomme: Betong, stålpelare i fasad
  Yttervägg: Fasadtegel / träpanel på utfackningsvägg
  Lägenhetsskiljande innerväggar: Betong alt. gipsskivor på reglar
  Innerväggar (bärande): Betong
  Innerväggar (ej bärande): Gipsskivor på reglar
  Fönster: Treglas fönsterruta
  Yttertak: Takpapp
  Balkonger: Betong
  Lägenhetsytterdörrar: Säkerhetsdörrar

  Gemensamma utrymmen:
  - Innergård med sittplatser, lekplats och grönytor
  - Miljörum
  - Cykelrum
  - Barnvagnsrum

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad från föreningens hemsida, dess ekonomiska plan samt senaste årsredovisning 2015. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant från styrelsen.
  Överlåtelser ska skickas till: Brf Dragörkajen c/o JM AB Box 327 201 23 MALMÖ

Rum

 • Beskrivning
  Vi tar hissen upp till våning tre och kliver in i entrén. I hallen finns plats för förvaring i form av en skjutdörrsgarderob på höger sida, på vänster sida finns badrummet. Rakt fram leder hallen oss vidare in i lägenheten, åt höger öppnar vardagsrummet upp sig med fönsterpartier mot balkongen i söderläge. Åt motsatt håll ligger kök och matplats, varifrån man når sovrummet och Walk in-closet. Genomgående i lägenheten ligger ett parkettgolv av ek och vita släta väggar.
 • Kök
  Köksinredningen som går i vitt har exklusiva tillval såsom bänkskiva från Landernäs Marmor, knoppar och handtag av antik tenn, stänkskydd av ljusgrå mosaik från Höganäs samt fläktkåpa från Franke. Köket rymmer goda arbetsytor och ligger i öppen planlösning med matplats och vardagsrum. Köket har fönster som vetter mot norr och väggarna är släta och vitmålade.
 • Matplats
  Matplatsen har gott om plats för en flexibel möblering och plats för ett matbord till det stora sällskapet.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek med plats för flera möblemang. Härifrån har man utgång till balkongen i söderläge, samt fönsterpartier i samma väderstreck. Vardagsrummet ligger idag i öppet in mot allrummet/sovrum 2, men kan enkelt delas av, för den som önskar.
 • Balkong
  Från vardagsrummet kommer man ut till balkongen i rakt söderläge. Härifrån har man en oslagbar utsikt över sundet, med fiskehoddorna i förgrunden och Öresundsbron i bakgrunden. Balkongen har plats för det stora sällskapet och ett smakfullt klinkers på golvet.
 • Sovrum 2/allrum
  Sovrum 2/allrum, verkar i dagsläget som ett kontor och ligger som nämnts i öppen planlösning med vardagsrummet, men kan enkelt avskiljas för att skapa ett ordinärt sovrum. Här finns fönster mot balkongen i söder.
 • Sovrum 1
  Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och andra möblemang. Rummet nås från matplatsen och har fönster mot norr. Från sovrummet har man ingång till klädkammaren / walk in-closet.
 • Klädkammare / Walk in-closet
  Från sovrummet har man tillgång till en walk in-closet med gott om plats för förvaring. Rummet är ljust och har fönster för ljusinsläpp samt platsbyggd förvaringsmodul. Även här är väggarna vita och på golvet ligger en ekparkett.
 • Badrum
  Badrummet har en duschhörna med vikdörrar och en kommod. Här finns även separat avdelning med tvättmaskin och torktumlare, samt ytterligare plats för förvaring i form av överskåp. Till tvättavdelningen finns även en arbetsbänk i svart laminat. Väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger klinkers med antracitgrå nyans. I badrummet finns även en eldriven handdukstork.
 • Kök - vitvaror
  Ugn (Bosch), micro (Bosch), spishäll (Siemens) och spisfläkt (Franke) samt kyl (Bosch), frys (Boasch). Alla från 2015.
 • Badrum - inredning & vitvaror
  Tvättmaskin och torktumlare (Siemens, 2015).

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Brf. Dragörkajen ligger på allra bästa läge vid Limhamns mysiga fiskehamn med en enastående utsikt från balkonger och uteplatser. Här njuter man av att bo på första parkett vid Öresund, så nära havet man kan komma. En attraktiv boendemiljö med omedelbar närhet till Limhamns småbåtshamn och affärsutbudet i Limhamn centrum.

  Området erbjuder fina rekreationsområden med grönområden, sandstränder och kallbadhus på både Ribersborgsstranden och Sibbarpsstranden.

  I området finns även närhet till Limhamns fiskrökeri, andra mindre restauranger samt träningsanläggning.

  NCC har på uppdrag ifrån Malmö stad att färdigställa en ny kajpromenad längs parhusen och Dragörkajen, vilken man kommer att ha direkt access ifrån föreningens bakgård. Enligt uppgift ifrån NCC, så beräknas arbetat vara färdigt i maj 2017.

  På Limhamns läge planeras det att anläggas torg, parker och planteringar. Butiker, skolor, caféer och restauranger kommer att hjälpa till att skapa en bekväm tillvaro för de boende. Limhamns läge står för en miljö där gammalt möter nytt, med en helt egen atmosfär.

Kostnader

 • Månadsavgift
  4 372 SEK/mån inkl. VA, värme
 • Summa driftskostnader
  0 SEK/år
 • Beskrivning kostnader
  (Obligatoriskt tillägg för Telia Trippel Play 220 kr/mån samt varmvatten, dagens ägare har haft 87 kr/mån).
 • Antal personer i hushållet
  2

Övrigt

 • Beskrivning
  Balkong med klinkergolv i söderläge, om ca. 12 kvm.

  Förråd som tillhör lägenheten:
  Källarförråd : ca. 4 kvm

  (Ovanstående ytor är uppskattade och lämnade av säljaren.)

  Bredband/TV:
  Telia Tripple Play med bredbandstelefoni, internetanslutning med 50/8-100/10 Mbit per s och tv-abonnemang "lagom" (220 kr/mån). För den som önskar kan man uppgradera enligt önskemål.

  Angiven driftskostnad avser dagens hushåll med 2 personer:
  - Hushållsel: ca. 250 kr/måna
  - Hemförsäkring (Länsförsäkringar Skåne): ca. 140 kr

  Tillval gjorda av dagens ägare:
  2016:
  - Klinkers i entrén
  - Klinkers på balkong
  - Innerdörrar
  - Skjutdörrsgarderob i hallen
  - Inredning i garderob i hallen
  - Inredning i klädkammare
  - Arbetsbänk i sten från Landernäs Marmor
  - Vitvaror

  Lägenhetsnummer enligt föreningens register lgh. nr: 2-1301
  Lägenhetsnummer enligt skatteverkets lgh. nr: 1301

Ansvarig fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

Telefonnr: +46704-013180

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Håkan Carlberg

Telefonnr: +46704-93 78 11

carlberg.hakan@gmail.com

Pris

2 975 000 kr
eller högstbjudande