Denna sidan använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
 

Köpenhamnsvägen 40C

SÅLD! - ERIKSLUST / MELLANHEDEN / 217 71

Totalrenoverad gavellägenhet på fjärde våningen!

I välskötta Brf. Pukan, som är beläget i populära Mellanhedens skolområde, finner vi på fjärde våningen denna renoverade och stilrena gavellägenhet. Vi möter ett högklassigt kök från SieMatic, ombyggt och totalrenoverat badrum samt stora sociala ytor. Ljuset flödar in ifrån fönster som vetter mot både öster, väster och söder. Härifrån har man fin utsikt både över innergården i väster och låghusen i sydost. Lägenheten erbjuder tre sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt ett stort kök som ligger i öppen planlösning med matrummet och vardagsrummet, varifrån man har utgång till balkongen som vetter mot söder. Vi möter genomgående fina trägolv och ljusa väggar. Till lägenheten hör även två förråd. Lugnt beläget med närhet till både hav och city!

Pris: 3 250 000 kr

Avgift: 5 083 kr/mån inkl. VA, värme, kabel-TV

Rum: 5 rum

Sovrum: 3 sovrum

Boarea: 114 m2

Våning: 4

Antal våningar: 6

Hiss: Ja

Grunddata

 • Område
  SÅLD! - ERIKSLUST / MELLANHEDEN
 • Gatuadress
  Köpenhamnsvägen 40C
 • Ort
  217 71
 • Lägenhetsnummer
  68
 • Boareabeskrivning
  Observera att säljaren har valt att mäta upp arean enligt dagens normer (med hänvisning till "Så här mäter du bostaden"). Den verkliga angivna BOA 114 kvm skiljer sig därför ifrån angiven BOA enligt föreningens lägenhetsregister, där lägenheten står angiven som 104 kvm. Är exakt angivna kvm av särskild vikt för kommande köpare, uppmanas man att själv kontrollmäta bostaden.
 • Boarea
  114 m2
 • Boareauppgift enligt
  Mätning av säljaren
 • Andelstal
  0,32161%
 • Antal rum
  5
 • Antal sovrum
  3
 • Pris
  3 250 000 SEK Högstbjudande

Bostadsrättsförening

 • Bostadsrättsförening
  HSB Brf. Pukan

Byggnad

 • Byggår
  1952
 • Våningsplan
  4
 • Antal våningar i byggnaden
  6
 • Allmän information
  Brf. Pukan består av fem 6,5 våningar höga hus som uppfördes under åren 1951-1954, åtskiljda av öppna gårdar. Mot Köpenhamnsvägen är husen förbundna med varandra genom envåningslängor med lokaler som upplåts med bostadsrätt till företag av olika slag. Bland företagen finns butiker och restauranger men även många andra typer av verksamheter.

  Fördelning:
  - 395 st. lägenheter med bostadsrätt
  - 22 st. lokaler
  - 85 st. garageplatser för bil (Särskild kölista finns till garaget, kostar 412 kr och kötid är f.n. ca fyra år)
  - 3 st. garageplatser för mc

  Gemensamma utrymmen:
  - övernattningslägenhet: Finns i källaren, på gaveln 48C och bokas via dem digitala tavlorna.
  - tvättstugor: Varje hus är utrustat med två tvättstugor renoverade 2003 med tillhörande torkrum och torkskåp
  - bastu: i varje hus finns en bastu att tillgå för medlemmarna.
  - boulebanor: mellan hus 46 och 48 finns det två boulebanor
  - barnvagnsrum: i varje trapphus på källarplan finns låsta barnvagnsrum. i dessa går det bra att förvara barnvagnar, rullstolar och rollatorer
  - cykelförvaring: samtliga gårdar är utrustade med öppna cykelställ och på två av gårdarna finns det även skydd för cyklarna under tak. Varje källare har dessutom ett öppet och ett låst cykelförråd
  - fritidslokal: i hus 40 i källarplan finns en fritidslokal att tillgå för medlemmarna. Här finns det gott om stolar och bord för t.ex. studiecirklar
  - hobbyrum: I varje källare finns ett hobbyrum. Här kan man t.ex. laga cyklar och renovera möbler.
  - lekplatser: mellan hus 42 och 44 samt 44 och 46. Det finns även en kommunal lekplats i närliggande Mellanhedsparken.
  - trädgårdar: nyanlades år 2000. Här finns lekplatser, bänkar, boulebanor och grillplatser.

  Ekonomi:
  Per 2014/15 gör föreningen ett minusresultat på drygt -4,5 milj kr. Samma period hade föreningen långfristiga skulder på drygt 58 milj. kr, fördelat på tolv lån. Fond för yttre underhåll finns på ca. 4,8 milj kr. Föreningens har en stabil ekonomi med en historisk sett mycket låg belåning.
  Föreningens avtal gällande tomträttsavgälden, löper ut 2024. Efter stämmobeslut 2012 görs en extra årlig avgiftshöjning och avsättning om 1% för att ta höjd för detta.

  TV/Bredband:
  Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem och har uttag för bredbandsuppkoppling. Föreningen har valt Ownit som bredbandsleverantör. Kostnaden är 75 kr/mån för 100 Mbit/s.

  Större renoveringar de senaste åren:
  Löpande:
  - Byte av elsystem i lägenheter och lokaler.
  2015:
  - Renovering efter översvämningen i augusti 2014
  - Projektering av stigarledningar för el
  - Renovering av trapphus
  - Ny utemiljö
  - Installation av uppgraderad kameraövervakning i garaget
  - Energibesparingsprojektet – Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna
  - Uppgradering av hissar till H10-standard och nya hisskorgar.
  2014:
  - Relining av avlopp, slutförd.
  - Energibesparingsprojektet - Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna.
  - Byte av stigarledningar för el.
  - Nytt system för utsortering av matavfall direkt i sopnedkast. Ny förvaring för sopkärl på gårdarna.
  - Renovering av trapphus.
  - Ny utemiljö, slutförande av projektering och stämmobeslut.
  - Tvättstugebokning via nätet är driftsatt
  - En fasad har hydrofoberats
  2013:
  - Relining av avlopp, påbörjas.
  - Energibesparingsprojektet - byte av cirkulationspumpar och installation av avgasare. Projektering av alternativ uppvärmning.
  - Ny utemiljö, projektering.
  - Nya räcken och ledstänger.
  - Nya innerdörrar på hissarna.
  - Renovering av föreningslokal och fastighetskontor.
  2012:
  - Spolning av avlopp.
  - Renovering av dagvattennät och dränering.
  - Energibesparingsprojektet - Ny styr- och reglerutrustning till värmecentraler, nya tätningslister i samtliga fönster.
  - Projektering för ny utemiljö.
  - Utrymningslarm i gemensamma utrymmen.
  2011:
  - Installation av passagesystem och porttelefon.
  - Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen.
  - Renovering av föreningens fontän.
  - Montering av nya ytter- och innertak.
  - Ökad tillgänglighet och trygghet i föreningen i samband med passagesystemsprojekt.
  - Nya trapphusentréer.
  2010:
  - Källarmålning.
  - Garagerenovering.
  - Inkoppling av digital-TV.
  - Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen.
  2009:
  - Byte till rörelsestyrd belysning i trapphus.
  - Installation av nödbelysning i trapphus.
  - Ombyggnad av dagvattennät.  (För komplett information info. besök föreningens hemsida samt se föreningens årsredovisning för år 2014/2015.)


  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  Ovanstående information är hämtad ifrån föreningens hemsida (www.pukan.se) och årsredovisning för år 2014/15. Kommande köpare uppmanas att själv kontrollera och få informationen bekräftad av ansvarig representant ifrån styrelsen.

Rum

 • Beskrivning
  Vi välkomnas in i en möblerbar hall med svartmålat klinkers på golvet och ljusa väggar. Här finns plats för både klädavhängning och förvaringsmöbel. Till vänster fortsätter hallen varifrån man når badrummet och en klädkammare på vänster sida och på motsatt sida finns två inbyggnadsgarderober. Rakt fram nås sovrum 1 och 2. Åter till entrén, så når man köket till höger och vardagsrummet rakt fram. Köket är byggt längs med kortsidan och även i vinkel till vänster som avslutas med en generös matplats. Matplatsen nås alltså från både köket och vardagsrummet, vilket gör att man kan gå runt hall, kök, matplats och vardagsrum. Från vardagsrummet når man sovrum 3 samt balkongen.
 • Kök
  Köket som totalrenoverades 2009 har en högkvalitativ och exklusiv inredning från SieMatic. Det välutrustade köket med vitvaror från Gaggenau har genomgående stilrena materialval såsom svart granitskiva mot vita släta luckor i högtryckslaminat som matchar bra till stänkskydd av glasskiva samt mosaikkakel.
  Mot väggen intill hallen/vardagsrummet är spishällen och spisfläkten placerad. Den exklusiva bänkfläkten, är i sig, som Gaggenau själv beskriver, en skulptur och ett blickfång. På golvet ligger en stilren antracitgrå klinkerplatta och väggarna är vita och släta. Ljuset flödar in från två stora fönster i västerläge samt från fönstret vid matplatsen i söder.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet som har plats för soffgrupp och mediamöbler har även en möblerbar yta intill fönstret vid balkongen för tex. ett skrivbord. Här ligger lamellparkett på golvet och väggarna är vitmålade. Ljusinsläpp från två fönster i söder, vid balkongen.
 • Balkong
  Balkongen vetter i söderläge med utsikt över innergården samt fri utsikt i sydost. Här finns plats för ett mindre möblemang.
 • Matrum
  Matrummet ligger i hörnet av lägenheten och har öppen planlösning mot både vardagsrummet och köket. Även här ligger samma lamellparkett som i vardagsrummet och väggarna är ljusa. Här får man ljusinsläpp från både fönster i söder samt från fönster i köket, som vetter mot väster.
 • Sovrum 1
  Sovrum 1, vilket idag används som barnrum, är väl tilltaget med plats för både säng, soffa och förvaringsmöbel. Här finns fönster i öster, ekparkett på golvet och vitmålade väggar samt en inbyggnadsgarderob.
 • Sovrum 2
  Sovrum 2 har även detta ekparkett på golvet, vita väggar och fönster i österläge. Här finns inbyggnadsgarderober och plats för både säng och förvaringsmöbler.
 • Sovrum 3
  Sovrum 3, huvudsovrummet, har plats för dubbelsäng och övrig förvaringsmöbel. Här finns en dubbelgarderob bakom skjutbara spegeldörrar samt en inbyggnadsgarderob. Stort fönster som vetter i söderläge ger rikligt med ljus till rummet. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.
 • Badrum
  Badrummet är exklusivt inrett med badrumsskåp från SieMatic samt dusch bakom vägg av klarglas från INR. Tvättställ från Duravit med blandare från Hans Grohe möter högblank grantibänkskiva samt vägghängd wc från Duavit. De vita kvadratiska keramikplattor på både golvet och väggarna matchar väl mot den skimrande mosaikklinkern i duschen. Här finns ett tvättställ med generös kommod och integrerad tvätt/torktumlare.
 • Kök - vitvaror
  Kyl/frys-ismaskin, inbyggnadsugn, diskmaskin, induktionshäll och bänkfläkt (Alla från Gaggenau, 2009)
 • Badrum - sanitetsporslin/inredning
  Tvättställ, wc och dusch. Kakel och klinkers.
  Tvätt/torktumlare (Siemens, 2009)

Närområde

 • Områdesbeskrivning
  Närhet till både Ribersborgsstranden, Rönneholmsparken och city.
  Här finns gott om butiker i området såsom blomsterbutiker och inredningsbutiker. Här finns även mataffär, apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer.

Kostnader

 • Månadsavgift
  5 083 SEK/mån inkl. VA, värme, kabel-TV
 • Summa driftskostnader
  0 SEK/år

Övrigt

 • Beskrivning
  Driftskostnader (2 pers i hushållet):
  - El månad: ca. 350 kr/mån
  - Hemförsäkring (Trygg Hansa) : ca. 180 kr/mån

  Övriga utrymmen utöver nämnd boarea:
  - Matkällarförråd om ca. 0,75 kvm
  - Vindsförråd om ca. 2 kvm
  - Balkong i söderläge.

  (Observera att ovan angivna ytor är lämnade av säljaren.)

  Renoveringar gjorda i lägenheten:
  2016:
  - Målat klinkergolvet i entrén/hallen
  December 2009:
  - Totalrenovering av badrum inkl. golvvärme, vattenburen/ eldriven handdukstork samt ny tvätt och torktumlare (Kvalitetsdokument finns)
  - All el omdragen av förening hösten 2015 samt extra uttag som säljarens beställt.
  - Totalrenovering av kök, med kvalitetsinredning i högtryckslaminat från SieMatic och arbetsbänkar i sten

  TV / Bredband:
  TV: Comhem grundutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband: Ownit. 100mbit/sek , ca. 75 kr per månad.

  Lägenhetsnummer enligt föreningens register: 68
  Lägenhetsnummer enligt skatteverkets register: 1304

Ansvarig fastighetsmäklare

Jenny Ahlbin

Telefonnr: +46704401755

jenny.ahlbin@hallonqvist.se

Biträdande fastighetsmäklare

Jennie Hallonqvist

Telefonnr: +46704-01 31 80

jennie.hallonqvist@hallonqvist.se

Pris

3 250 000 kr
eller högstbjudande